Rene WolfUSA  
Santa Barbara home.. weblog.. about me.. location.. pictures.. Boston
weblog 
Las Vegaspalmtrees in Santa Barbara
big wavesthe Golden Gate Bridge
HollywoodGrand Canyon
more pictures last update
03.01.2007

Google


Verhuizen?

Dagje Mount Sunapee

Alweer bijna anderhalve week geleden was het zover! Om 5.15 ging de wekker. Voor mijn deur vond ik een pakketje dat Barbara voor ons had achtergelaten om mee te nemen. BROWNIES!! Zij zorgt er wel voor dat ons suikergehalte niet onder 1 kilo per dag zakt. David bracht ons rond 6.00 naar school, waar de bus naar Mount Sunapee al op ons stond te wachten.
Het duurde ff voordat we echt onderweg waren .. maar .. rond een uurtje of 9.30 stonden we, met snowboard en al, op de piste. Tot dusver toe was ik alleen nog maar in Winterberg en omstreken wezen snowboarden. Hier was het dus net ff iets groter dan ik gewend was. Ook was de dag ervoor verse sneeuw gevallen. De dag zelf was zonnig, hoewel het bovenop de berg vaak zo hard waaide dat de gevoelstemperatuur richting -20 ging. Brrrrrrrr...
Het was wel erg gaaf .. lange afdaling, en helemaal niet druk. Maximaal 3 minuten wachten bij de ski-lift.
Aan het einde van de dag was ik natuurlijk helemaal op, maar gelukkig stond de bus klaar, en aangekomen op school, heeft David ons daar weer opgehaald. Rond 7 a 8 uur waren we weer thuis, en stond de pizza klaar. Lekkerrrrr…

Start internship

Morgen, woensdag, begint mijn internship al. Het ging eigenlijk makkelijker en sneller dan verwacht. Doordat ik alleen maar privé-lessen heb gehad zijn we eigenlijk overal snel doorheen gegaan. Mijn resume (CV) en coverletter (sollicitatiebrief) waren nog maar net af, en ik had al mijn eerste afspraak voor een interview (sollicitatiegesprek). Het bedrijf was eigenlijk al voor mijn interview overtuigd door mijn CV, waardoor ik tijdens het interview zelfs wat brutale vragen durfde te stellen. Dat heeft weer geresulteerd in een mogelijke samenwerking tussen dit bedrijf en CLIQworx, mijn eigen webdesign bedrijfje, na mijn internship. Niet verkeerd dus! Maar eerst maar eens mijn internship doen. Het bedrijf heet trouwens "Boston Cybertech", en ze doen aan allerlei praktijken op computergebied. Ik ga me daar als het goed is bezighouden met de front-end van websites voor klanten, en misschien een onderzoek naar SEO (Search Engine Optimization). Een interessant onderwerp, voor mijn vakgebied. Ik heb er zin in!
Oh, het bedrijf bevindt zich overigens 10 minuten lopen vanuit school! Perfect dus!

Verhuizen?!

Donderdag na school ga ik op bezoek bij een nieuw gastgezin. Een gastgezin waar ik veel goede dingen over gehoord heb. Ik zit er over te denken om daarheen te verhuizen.
Verhuizen? Waarom? Ja, die vraag heb ik mezelf ook regelmatig gesteld. Mijn huidige gastgezin is eigenlijk ‘relatief’ prima. Leuke huisgenoten, veel ijs, veel erg lekkere bakseltjes van Barbara, altijd lekker warm in huis, een eigen woonkamer voor alle studenten, tv met honderden zenders... Prima vol te houden dus.

Toch heb ik het gevoel dat ik er hier niet alles uit kan halen. Mijn huidige gastgezin zijn wat oudere mensen, niet erg actief .. en ze leven vrij geïsoleerd. Geen contact met buren, en de mensen die langskomen krijgen wij nooit te zien omdat wij op een eigen verdieping leven. Echt veel contact met Amerikanen, naast mijn gastgezin, heb ik dus niet, en zal ik in de toekomst in dit huis ook niet hebben. Ook mis ik een beetje het avontuur, de uitdaging. Het is hier te makkelijk, en ik merk dat ik weer te veel tijd achter de pc begin door te brengen.

Daarnaast is er het probleem met het openbare vervoer. Na 7PM geen bussen meer richting Newton, waar ik woon, dus 45 naar huis minuten lopen. Vooral in het weekend is dat een probleem. In het begin namen we wel eens de taxi, maar dat wordt op den duur te prijzig. Dus .. iedere week lopen we het hele end een aantal keer naar huis. Op zich lekker, stukje wandelen .. maar het zorgt vaak voor een extra drempel om iets te ondernemen en weg te gaan.

Door te verhuizen naar een ander gastgezin zie ik weer eens wat anders. Andere mensen, andere omgeving, ander huis, andere gewoontes .. en .. ik gooi alle zekerheden die ik nu heb weg .. en begin weer opnieuw.

Een groot nadeel van een eventuele verhuizing .. zijn de mensen die ik hier achterlaat. Vooral met Mika en Yazu kon ik het de laatste tijd erg goed vinden. We zitten met veel dingen op één lijn. Ik heb er ook al met ze over gesproken .. en ze zagen het absoluut niet zitten als ik zou verhuizen. Op zich leuk om te horen natuurlijk, maar .. het maakt een eventuele verhuizing niet makkelijker. Het is toch raar .. om een familie waar ik het eigenlijk goed heb, te verlaten. Leg dat maar eens uit aan Barbara, mijn host-moeder.

Maar ik heb genoeg betaald voor dit reisje, en vind dat ik er alles moet uithalen...
Komend weekend neem ik een besluit.
08.03.2006 07:10 2 comments
Roos
hoi!
Vind je verhalen erg leuk...ook de commentaar bij je foto's,echt grappig...
Echt super dat je dit doet...gewoon weg gaan!!!ik zou het niet kunne denk ik. Veel plezier nog in de USA...maak r wat van...dit pakken ze je nooit meer af!
Groet Roos...
(Groningen, NL)
08.03.2006 10:49
Verena
Ik ben alweer trots op je.... blijf aan de gang...
Je beredeneering is ok en je kunt het niet iedereen naar de zin maken. De jongens zie je ongetwijfelt weer en Barbara en David zullen dit vaker hebben gehad en nog vaker meemaken. Dat leert hun ook weer. Leg uit wat er voor je speelt en waarom en ze zullen het begrijpen of niet. Een komt te kort dat is niet anders. Het is leuk te zien hoe je je keuze bepaald en dat je weerstand niet uit de weg gaat. Geweldig!
Wij volgen met spanning je keuze!
mams
11.03.2006 16:18
 
renewolf.nl RSS renewolf.nl v4.0 | Copyright © 2005 - 2018 René Wolf :: CLIQworx webdesign :: Powered by Yourhosting