Rene WolfUSA  
Santa Barbara home.. weblog.. about me.. location.. pictures.. Boston
weblog 
Las Vegaspalmtrees in Santa Barbara
big wavesthe Golden Gate Bridge
HollywoodGrand Canyon
more pictures last update
03.01.2007

Google


Verhuizen!

Verhuizen!

Ja, aanstaande vrijdag ga ik weer verhuizen! Drie keer is scheepsrecht zeggen ze altijd .. toch? De motivatie voor mijn verhuizing heb ik in mijn vorige verhaaltje al uitgelegd en zal ik jullie nu besparen.
Na mijn bezoek aan het nieuwe gastgezin, was het helemaal duidelijk! Een gigantisch groot huis, met een hele zooi studenten! Er loopt vanallus rond in dat huis. Opa en oma leven er, zoonlief (dik, verwendt: 100% Amerikaans), en allerlei andere mensen lopen er rond, of binnen. De voordeur schijnt altijd open te staan.
Vicky (zo schrijf je het volgens mij) is erg aardig, stelde me meteen voor aan iedereen, en gaf me een erg welkom gevoel. Een levendig huis dus, met .. volgens mij .. veel kans om in contact te komen met veel mensen en vooral veel Amerikanen. Ik denk dat er minstens 15 mensen in het huis leven.

Oh, ja .. dan nog ff leuk om te melden: Ze hebben een zwembad en jacuzzi in de tuin. Een pooltafel (ik hoorde dat er deze week een nieuwe/extra pooltafel komt!?) en een tafeltennis-tafel in de kelder. Ze hebben (minstens) 2 piano's en een vleugel in huis staan. Het aantal tv's in het huis schat ik op: 7, waarvan 3 megagrote schermen.
De kamer waarin ik terecht kom, deel ik samen met een Mexicaanse klasgenoot, en is .. ik schat .. ongeveer 10x10 meter groot. Twee doeltjes neerzetten en voetballen maar ...

Naast al deze luxe is het natuurlijk vooral belangrijk dat ik me daar thuis ga voelen, en leuke contacten heb met de mensen. Dat gaat naar mijn gevoel helemaal goed komen. Dit is in ieder geval 100% Amerikaans! Het zijn volgens mij rijke mensen, die iig niet proberen zoveel mogelijk geld te verdienen aan het huisvesten van studenten.

Mijn Duitse huisgenoot, Michael, is inmiddels al verhuisd naar de dorm. Hij was Barbara, mijn gastmoeder, helemaal zat.
Ik kon het op zich nog wel volhouden met haar .. tenminste .. voordat ik had gezegd dat ik ging verhuizen. Sinds ze het weet is ze zich behoorlijk onvolwassen gaan gedragen. Beetje jammer. Ze negeert me compleet: prima! Maar wat minder is, is dat ze mijn huisgenoten, achter mijn rug om, allemaal vervelende dingen over mij verteld. Gelukkig heb ik toffe en lieve huisgenoten die me steunen! Maar het levert voor hun vaak lastige situaties op. De sfeer in het huis is daardoor wel behoorlijk veranderd. Jammer, erg jammer, want ik wilde dit gewoon op een positieve en leuke manier afsluiten. Hoewel ze ons niet altijd even correct behandelden, en net als de meeste gastgezinnen gewoon zoveel mogelijk geld aan ons proberen te verdienen, respecteer ik ze, inclusief de regels en rare gewoontes. Maar omgekeerd is dat respect nu totaal verdwenen en haalt ze allerlei trucjes uit de kast om het mij de laatste dagen hier zo onaangenaam mogelijk te maken. David, mijn hostvader, is anders. Hij gedraagt zich normaal tegen mij, wat hem volgens mij niet in dank wordt afgenomen door Barbara. Ach, nog een paar daagies! Ik hou het prima vol!

RoadTrip

Naast de verhuizing, vrijdagmorgen, gaan we die dag ook beginnen aan onze roadtrip. Druk druk druk... Maar hierover zal ik morgen of overmorgen meer vertellen......
14.03.2006 06:17 3 comments
Verena
tja, dat was te verwachten dat van Barbara.... Eens komt de aap uit de mouw! Goed dat je je niet laat beinvloeden daardoor en natuurlijk rot voor de anderen maar die komen er straks overheen. Gelukkig is onze Barbara meer volwassen en wij zijn met z'n allen errrug trots op je! Nu maar hopen dat je krijgt waarvoor je al die heisa hebt gedaan. Sterkte in elk geval! En natuurlijk vooral veel plezier!
14.03.2006 18:00
Josephien & Robert-Jan
Hey Reneetjuh

Alles goed? Wij kijken ook nog steeds op jouw website hoor. Leuke foto’s en ook leuke verhalen. Hopelijk gaan wij in Australië ook veel mee maken. En als het aan ons ligt gaan we ook veel meemaken hoor. Nu zijn we beiden nog even aan het werk. Volgende week vrijdag is onze laatste werkdag. Dan nog even een weekje vrij voordat we op avontuur gaan. Het is echt al heel spannend.

Jij gaat dus vrijdag weer eens verhuizen. Zo zit je 25 jaar lang vast in Linschoten, maar zodra je ook maar een kleine drie maanden in Amerika zit wordt het 2 keer verhuizen. 3 gezinnen in drie maanden… nou dat doe je goed hoor. Wel een compliment voor je ouders dat je het bij hen wel zolang hebt volgehouden hè. Of was dat dwang? ;-)

Linschoten bestaat overigens nog steeds hoor. En echt veel gemist heb je niet. Het is in Linschoten nog altijd even spannend (lees ‘dorpelijk’) als altijd. En Utrecht bestaat ook nog steeds. En waarschijnlijk zal Utrecht er ook nog wel zijn als je terugkomt. Vooralsnog hebben we niks gehoord dat ze Utrecht gaan verwijderen.

Hey, alvast heel veel plezier bij je nieuwe ‘ouders’. Het klinkt alsof je het er leuk gaat hebben. Enne…wie wil er nou geen zwembad bij z’n huis hebben, maar is het daar wel de temperatuur voor? Pas zat je nog in de sneeuw en we kunnen ons niet voorstellen dat jij in die kou een duik in het zwembad gaat nemen, hehe.

Groeten uit nu nog Nederland maar over 3 weekje niet meer hoor.
Josephien & Robert-Jan

Ps. Onze site doet het wel, alleen…. Euh… we waren te lui om te reageren :$ En het was trouwens een maand geleden. ;)
14.03.2006 20:24
elise
Ik dacht al... huh barbara... die maakt daar toch geen probleem van?
Maar die andere natuurlijk
Hehe

Hey goed man, dat je die knoop hebt doorgehakt om ervoor te kiezen ergens heen te gaan waar je je beter thuis voelt.

Ik zit nu op mijn werk. zo ongeveer mijn laatste weekje (prijs de heer) en het ziet er voorlopig niet naar uit dat ik ga verhuizen. :-)
én dat vind ik niet erg.
Hehe
Maar ik moet nu dus weer aan d'n arbeit
15.03.2006 09:19
 
renewolf.nl RSS renewolf.nl v4.0 | Copyright © 2005 - 2018 René Wolf :: CLIQworx webdesign :: Powered by Yourhosting