Rene WolfUSA  
Santa Barbara home.. weblog.. about me.. location.. pictures.. Boston
weblog 
Las Vegaspalmtrees in Santa Barbara
big wavesthe Golden Gate Bridge
HollywoodGrand Canyon
more pictures last update
03.01.2007

Google


School...
Weer tijd voor een update! Wat gaat het toch hard .. de tijd.

School

Waar ben ik momenteel nou eigenlijk mee bezig?
Na de afsluiting van level 5, heb ik besloten om het Cambridge Examen te gaan doen. Vooral mijn vrij hoge score in het proefexamen heeft mij dit doen besluiten. Ik wilde voordat ik naar USA kwam het TOEFL-examen doen, maar hoorde hier dat de houdbaarheidsdatum van dit diploma na twee jaar verloopt, terwijl het Cambridge-diploma altijd geldig blijft. Er zijn twee niveau's te volgen bij EF: FCE (First Certificate in English) en CAE (Certificate in Advanced English). Mijn score was hoog genoeg voor CAE.

EF biedt een voorbereidingscursus aan voor dit examen, wat in mijn geval level 6 vervangt. Tijdens deze voorbereidingslessen besteden we veel aandacht aan spreek-, lees-, luister-, en schrijfvaardigheid. Vooral het schrijven, wat in Nederlands al niet mijn sterkste punt was, is lastig. Verder is het niveau erg hoog. Deed ik eerst nog level 5, CAE staat gelijk aan level 7/8. Flink aanpoten dus... En dat is vrij lastig .. in een erg leuk gastgezin, met veel leuke mensen, van alles te doen, te zien en te beleven. De laatste tijd ben ik dus niet zo'n goede student meer, loop ik achter met huiswerk, en mijn attendance (moet minimaal 80% zijn) loopt ook risico. Maar ik vermaak me hier nog prima!

New York

Tijdens het laatste weekend van april ben ik weer naar New York gegaan. Dit keer niet om zoveel mogelijk de toerist uit te hangen, maar om gewoon lekker rond te hangen. Ik had ook bewust dit weekend gekozen, omdat Tommy met een vriend 'in town' was.
Het weer was superrr! Drie dagen lang rond de 21 graden. Perfect weer om eens flink in Central Park rond te hangen. Naar dit moment keek ik al uit sinds ik 6 jaar geleden voor het eerst in NY was. IJsje, meisje, zon en frisbee .. in Central Park. Super! Na een tijdje gezeten te hebben, zijn we door het park gaan wandelen. En .. wat is de wereld klein .. we kwamen een hele groep EF-studenten tegen. Na wat groepsfoto's zijn we verder gegaan richting het meer. Oh, 'we' waren dit keer trouwens: Micka, Min en haar vriendin (Zuid-Korea), en ik (Nederland).
Ook zaterdag en zondag waren super. Zondag rond 16.30 was de meeting met Tommy en vriend, uit NL. Zij waren voor een week op vakantie in NY. Erg gezellig! Leuk om weer eens vers Nederlands vlees te zien en te horen!
08.05.2006 23:18 8 comments
H en T
Leuk weer eens wat te lezen van je. Ik kijk zeer regelmatig op je site of er nieuws is en dan nu eindelijk maar eens een reactie. Geweldig hoe je het hebt daar en hoe je het allemaal doet! Het is een genot om te lezen.
Heel veel plezier verder en groetjes van Henrie en Trees.
10.05.2006 23:49
mum
ha, eindelijk weer eens leesvoer. Nog tamelijk beknopt, maar de reden is bekend en het is gerust-stellend te horen dat je het te druk hebt om dit bij te houden. Dat is alleen maar een errrug goed teken! En dat van NY kennen we maar al te goed van onze laatste keer waar we ook niet zo nodig toeristisch bezig hoefden te zijn maar gewoon maar wat zwalkten door de stad. Ik kan me voorstellen dat je hebt genoten. Succes met het combineren van het nuttige studeren en het nodige ge-nieten. Dikke knuf.
13.05.2006 17:51
eddie emmer
he reneger!
sjongejonge wat heb jij het toch saai daar zeg.
goed dat je de studie niet altijd serieus neemt, plezier hebben is belangrijker!
mijn studiejaar zit er bijna op, nog vijf weken en het is klaar. ook gevlogen.
oja, zomerplan: busje kopen met eva, justin en stefan. 4 bedden in busje maken en richting polen rijden. 4-5 weken. goed idee?!
groeten uit amsterdam. geen centralpark maar vondelpark.
14.05.2006 16:44
Elise
Hey René!

Het was weer dringend tijd voor een 'rondje bloggen bij te houden'...
Zo tof dat het goed gaat... en dat je een 'lasting' exam kan doen!
Gelukkig kun je me niet jaloers krijgen met 21 graden... Nederland was prachtzon de laatste twee weken... en laat ik nou net 'n weekje vrij hebben gehad ;-) hehe
Maar goed... de heide in Zeist is niet te vergelijken met Central Park ... mijn weekje vrij is over... mooie weer trekt ook langzaam weg --- en jij zit nog lekker in verweggiestan --- sigh ---
Alles verder goed hier :-)

GROETJES!
15.05.2006 21:10
Tommy
Kerel, het was inderdaad gezellig. Uiteindelijk zijn Roel en ik wat vaker bij de H.R. Cafe geweest. CU soon....
16.05.2006 07:41
Tjeu
Lieve Rene,
eerst wat zakelijke punten:
- Charlie Chiu bij het station is gesloten, voor verbouw of definitief weet ik niet, maar ik vrees het ergste
- als je in Google "regenboogjaspis" (aan elkaar) invoert, krijg je maar 1 vindplaats
- ik heb een nieuwe laptop gekocht, bij jouw leverancier in het dorp
- ik heb een Ipod, gevuld met klassieke muziek (nou nog een bijpassende speaker, voor in de caravan). Modern, he?
- ik zit al een tijdje te twijfelen of ik naar MI3 ga, maar ik vind het alleen niet zo leuk: ik mis je. Kun je niet een middagje langs komen?
- ik raak helemaal onder de indruk van de door jou bereikte niveaus en ik ben apetrots op je. Maar je blijft toch wel bescheiden?
Ik ben blij dat de hoeveelheid info op je website afneemt: blijkbaar heb je het te druk met leven. En dat is goed. Vergeet je niet alles anders te doen? Want de tijd gaat dringen!
Met ons gaat alles goed. Trix heeft flink gekwakkeld in de winter, maar begint weer helemaal op peil te komen.
Ik ben met pensioen, maar werk nog een paar dagen in de week. In de verlengde weekenden zitten we in Zeeland en genieten nog te weinig, maar dat komt door een teveel aan regen. Het is hier koud: 11 gr. Belachelijk. En het zou warmer worden!
Hou je goed, geniet en (tenslotte blijf je een hollander) haal je centen eruit!
Veel liefs en groeten, ook van Trix,
Tjeu
01.06.2006 17:07
Dirkjanus!
Van harte gefeliciteerd r'neejtjuh!!

Je bent vandaag (2 juni duh) jarig enzo :) :)

Doet u maar es efkes 'nen dikke springbreak afterparty 'on me' om ut te vieren! :)

02.06.2006 19:47
kent u mij nog... JANNEKE
Haai René,
schandalig hoe ik je verwaarloosd heb... en dit is geen tijdstip om al je belevenissen in te halen, want ik ga zo naar bed. morgen weer vroeg op.
Maar ik zie wel, joe blogt niet zo vaak. Maar das misschien ook wel logisch, want in het begin is alles nieuw enzo maar nu ben je al een echte amerikaan geworden denk ik.
Kom heeeeel binnenkort terug (dat beloof ik) en dan haal ik alles wat ik wel gemist heb wel ff in.
kheb trouwens ook een nieuwe weblog, zoals je denk ik kunt zien, want ik heb hem hier wel ingevuld, want 20six was beetje veranderd in 10 keer niks. dus ik zeur nu wat lekker op punt.nl. kijk maar eens als je tijd heb in je drukke leventje!
hé, harstikke de groetjes en tot lees!
janneke
06.06.2006 23:11
 
renewolf.nl RSS renewolf.nl v4.0 | Copyright © 2005 - 2019 René Wolf :: CLIQworx webdesign :: Powered by Yourhosting