Rene WolfUSA  
Santa Barbara home.. weblog.. about me.. location.. pictures.. Boston
weblog 
Las Vegaspalmtrees in Santa Barbara
big wavesthe Golden Gate Bridge
HollywoodGrand Canyon
more pictures last update
03.01.2007

Google


New hostfamily!

Fam. Smith
Afgelopen dinsdagavond was het zover. Rond 18.30 zouden we op school worden opgehaald door fam Smith. We (Michael en ik) waren toch wel een beetje zenuwachtig. Wat voor mensen? Wat voor huisgenoten? Hoe ver weg van school?
Onze koffers stonden al de hele dag netjes te wachten bij de receptie. Om 18.40 ging de voordeur van de school open .. en .. daar kwamen twee vrij rare/aparte mensen naar binnen lopen. Een vrij dikke oudere man met grote baard, en .. een oudere vrouw met apart haar, een neuspiercing en een 'stijve' houding. Yup! Onze nieuwe ouders!
In de auto onderweg naar ons nieuwe huis werd het iets gezelliger, en thuis aangekomen werd ik steeds blijer. Leuke huisgenoten (6 stuks), een lekker bed, een eigen woonkamer (voor ons zessen) met tv (met nu WEL alle tv-kanalen), een dvd-speler, werkend internet, een warm huis (20 graden), genoeg kastruimte (kon ik EINDELIJK mijn koffers uitpakken), een eigen nachtkastje, een piano in huis, katten in huis, een (goed gevulde) koelkast, waar we onbeperkt uit mogen pakken (Jajajaja, inclusief lots of ICECREAM!).

David and Barbara
David en Barbara zijn erg aardige mensen. We eten iedere avond met z'n allen, en ze proberen ons dan altijd allerlei dingen te leren. Ze zijn echt ingesteld op internationale studenten. Daarnaast bakt Barbara graag .. wat dus inhoud dat er altijd wel muffins, brownies of iets dergelijks, in de keuken te vinden is. Gisteravond, voor ik onder de douche sprong (douchen mag wanneer je wil!) moest ik natuurlijk ff wat proeven. DAMN! Brownies .. lekkerrrrrrrr! David is ook erg aardig.

Gebed
Eergisteravond, tijdens ons eerste maal in huize Smith, werd er eerst gebeden. Tijdens het gebed (dat onder andere over Michael en mij ging) moest ik toch ff flink mijn best doen om wat (traan)vocht tegen te houden. Het voelde goed, dit huis, het ontvangst, en voor het eerst een echt Amerikaans gevoel. Voor het eerst een 'hier kan ik het nog wel ff uithouden'-gevoel.

Huisgenoten
De huisgenoten zijn ook weer helemaal okee! Mijn kamergenoot is Mario uit Mexico. Hij is .. groot! Een beetje lomp, maar dan positief bedoeld. Hij is gewoon erg breed en groot. Hij loopt niet door het huis, hij stampt door het huis. Maar hij is erg aardig. Michael, de Duitser slaapt in de kamer (met piano) naast ons. Om het makkelijk te maken is er nog een Michael in huis. We noemen hem Mika. Hij komt uit Belgie, en spreekt Frans. Hij is ook erg aardig, en daarnaast nu al mijn grote 'vreet-mate'.
Ook is er .. euh .. de Japanner. Naam vergeten. Hij is erg grappig. Hij spreekt slecht Engels wat hem alleen maar grappiger maakt. En .. last but not least .. we have Oréli! Vast verkeerd geschreven. Oréli is onze vrouwelijke huisgenote uit Frankrijk. Zij woont op de Smith-verdieping (een verdieping lager), en .. is .. leuk! Daar hou ik het voorlopig ff bij.

Bus
Het is gewoon helemaal goed hier. Leuke mensen, lekker voedsel, genoeg ruimte. Ik blijf! Enige nadeel is de busreis. Vooral de overstap maakt het lastig, en de verschillende bussen die je kan nemen maar waarbij je weer op verschillende busstops moet uitstappen. Erg lastig nog, maar we zullen het wel leren.
Het houdt wel in dat ik voorlopig om 6.30 op moet staan, zodat we om 7.20 mee kunnen rijden met David, die ons bij de bushalte afzet.

Laatste dag school
Morgen alweer de laatste dag school, en dan hebben we een lang weekend. Maandag is er een of andere feestdag in USA (I forgot the name). Plannen zijn er nog niet voor het weekend, maar denk dat het tijd wordt om weer eens wat van Boston te zien.

13.01.2006 06:50 8 comments
Robert-Jan
IK ben blij te horen dat je het bij deze familie goed naar je zin hebt. Klinkt heel gezellig daar. En met die piano in huis weet jij die sfeer vast nog meer te verbeteren. Dat wordt bijna een echt Amerikaans gezin joh, met z'n allen om de piano en dan zingen. Jammer dat kerst dan net geweest is.
En dat je zo vroeg moet op staan... tja... niet alles kan helemaal perfect zijn, maar dat komt vast wel goed. Het is gewoon even wennen en zo kan je langer genieten van je dag ;)
Heel veel plezier nog!
13.01.2006 08:42
verena
Hoi blije jongen,
wat is je verslag leuk om te lezen. Zeker ook omdat het zo positief klinkt en je blijkbaar in een goed nest terecht bent gekomen. Mams gerustgesteld!!!
Zo zie je maar dat een eerste indruk soms een 2e kijk vraagt om zeker te zijn hoe en wat. Dat is aan jou wel besteed. >Hippy komt erbij net als de laatste keer. Volgens mij voelt ze dat we met jou bezig zijn en wil ze ook iets zeggen. Vanmorgen stevig met haar geknuffeld. Dat vraagt ze op het moment regelmatig. Toch een beetje gemis?
Terug naar jou. Wat schrijf je leuk en kun je jezelf goed laten zien. Dat traantje, ach dat is hier ook zo af en toe. Paps is hartstikke verkouden geworden toen je weg was. Ach...
Gek genoeg heb ik mij een Mexicaan altijd als klein en gedrongen voorgesteld. Zo zie je maar. Blijkbaar heb je trouwens Mac Donalds niet nodig om aan de nodige extras te komen. En van die piano ... heb je niet voor niets de muzieknoten meegenomen!
Hier gaat alles goed. We hebben alleen een groot probleem en dat is dat we borden tekort komen. Tja.....Hoe kan dat, een persoon minder en borden tekort. Ik houd het er maar even bij.... Wie weet kom je er zelf wel achter met je knappe koppie.
Gisteravond Reiki avond gehad en iedereen vol belangstelling voor jou en voor ons die alleen achterbleven. We hebben ze gerust kunnen stellen. We doen het goed samen. Gaan vanmiddag naar de film dan hapje eten en daarna bij de Rijk dansen. Valt vol te houden>
13.01.2006 10:26
Verena
ja, ik was nog niet helemaal klaar.
Wij wensen je een fijne dag/weekend in Boston, dat inmiddels wel wat vertrouwder zal zijn. Leuk trouwens dat er ook een meisje bij jullie zit. Maakt het geheel iets minder eenzijdig. Doe de groeten aan allemaal als je wilt.
Dikke knuffel mams
13.01.2006 10:29
Astrid
Klinkt stukken beter ja, gelukkig!
en ach... wat is vroeg? ;)
x Astrid
13.01.2006 11:22
Tommy
klinkt allemaal heel goed allemaal René.

CU soon ..........
14.01.2006 15:38
Janneke
Nou, al van alles mee gemaakt zie ik wel... Fijn te horen dat het nu allemaal wel goed is en dat je the real american life mee kunt maken, want das juist het leukste. Pas maar op dat je ook geen real american omvang krijgt, maar ik geloof dat dat bij jou wel mee valt.
Ik zal een poosje je niet kunnen volgen, omdat ik vanaf maandag aan de hele andere kant van de wereld zit, in australie om precies te zijn en heb geen idee of ik daar kan internetten en als het kan zal het gauw een mailtje naar huis zijn denk ik.
maar ik haal het leeswerk wel weer in als ik terug ben (13-2)
hé, heul veul plezier daar verder! en niet te veel brownies eten (want van chocola krijg je als je niet oppast te veel pukkels hahahaha sprak ze uit eigen ervaring.)
Doei!
14.01.2006 17:54
barbara
Ha Rene,

Zo na ons laatste msn "gesprek"ff geen tijd voor je gehad, dus lees net dit verhaal. Nou 't klink allemaal prima in de oren!!!
Het komt allemaal heel huiselijk en gezellig over, ik denk dat dat meer is wat je van een gastgezin had verwacht. Jullie worden zelfs afgezet bij de bushalte... da's ook erg aardig!
Doordat je nu verder moet reizen maak je natuurlijk ook nog extra veel van het Amerikaanse mee, tja en dat je daarvoor vroeg je bed uit moet... ach... dan haal je echt alles uit die 8 maanden toch???
Wat betreft die muffins... als ze nou errugg lekker zijn, wat zo te lezen het geval is, moet jenauurlijk wel ff de recepten ontfrutselen he!!! Want die met je feestje waren natuurlijk niet optimaal...
Nou heel veel plezier verder en tot de volgende reactie!!!

Groeten
Jezus

ps: we waren zondag bij oma, en die was helemaal blij dat je had gebeld!!! Goeie zet dus!
16.01.2006 12:54
Elise
Hé René!!!

Ik zit nu al 'n complete maandag te snotteren. Niet van emoties... maar verkouden. En om dat allemaal 'n beetje draaglijk te houden lees ik goed nieuws... zoals dit :-) (morgen ben ik weer beter hoor...)
Het klinkt echt goed.
Oew.. én enjoying the good food...
ah well,
Tof dat er ook nog voor gebeden wordt... (mag ik graag horen ;-)
Ik zeg: YUMMY YUMMY IN THE TUMMY!

hehe
Hey stuut ze! en ehm... gezegend huishouden daar verders
JUS!
16.01.2006 19:13
 
renewolf.nl RSS renewolf.nl v4.0 | Copyright © 2005 - 2019 René Wolf :: CLIQworx webdesign :: Powered by Yourhosting