Rene WolfUSA  
Santa Barbara home.. weblog.. about me.. location.. pictures.. Boston
weblog 
Las Vegaspalmtrees in Santa Barbara
big wavesthe Golden Gate Bridge
HollywoodGrand Canyon
more pictures last update
03.01.2007

Google


All about school

Schoolweek 2:
Het weekend is weer voorbij! .. Op dinsdag ..? Ja! Gisteren was een 'feestdag' namelijk Martin Luther King-day. Geen school dus.

Boston downtown (centrum)
Aangezien het weer (achter glas) erg mooi was, besloten we om Boston downtown te bezoeken: het centrum dus.
Door het centrum, en een stuk erbuiten, loopt de Freedom Trail, een route herkenbaar aan een rode lijn die door de stad en langs allerlei bezienswaardigheden loopt. We begonnen met volle moed, maar na een half uur heeft de kou het uiteindelijk toch gewonnen. Volgens de thermometer was het 32 gr. Fahrenheit (rond het vriespunt), maar .. de gevoelstemperatuur lag volgens mij rond de -10 door een harde IJSKOUDE wind.
Na bevroren handen, oren en neuzen hebben we maar besloten om Quincy Market in te duiken. Een lange hal met alleen maar FOOOD! Links en rechts, pizza, thais, italiaans, broodjes, hotdogs, pretzels, soep .. alles! Daarna hebben we maar besloten om terug naar huis te gaan .. lekker warm!

Weer
Het weer is erg afwisselend. Was het afgelopen donderdag nog 12 graden celsius, afgelopen zaterdag was het -12. De ene dag regent het de hele dag, dan weer sneeuw, maar ook heel wat dagen prachtig weer gehad met strak blauwe lucht en zon.

School
Vandaag begint school dus weer. Aangezien we door David afgezet worden bij de bushalte, rond 7.20 vertrekt hij, zit ik iedere dag rond 8.00 al op school. Ik kan me niet herinneren dat ik de afgelopen jaren zo vroeg al op school was, maar .. ik hou het nog prima vol (tot nu toe).

Integrated Skills
Op school heb ik verschillende 'vakken'. Met mijn officiële klas volg ik "Integrated skills" van mijn docent Greg Parker. We doen eigenlijk van allerlei dingen; de ene dag kijken we een stuk film waarover we vragen moeten beantwoorden, de andere dag moeten we zelf een filmfragment na-spelen. Huiswerk voor morgen is het schrijven van een film-review. Alles dus gericht op spreekvaardigheid, luistervaardigheid en schrijfvaardigheid van het Engels op level 5. Iedere 2 weken is er als het goed is een ander thema. Het huidige thema is dus 'Movies'.

Discussion Topics
Discussion Topics was een keuzevak. Dit leek me een goede, om mijn spreek- en luistervaardigheid flink op te waarderen. Iedere week is er een ander discussie thema. Afgelopen week ging het over roken. De docente van dit vak is erg aardig, maar niet een van de beste volgens mij.

Current Affairs
Dit vaak is een van de interessantste, denk ik. Het vak lijkt een beetje op discussion topics, maar gaat wat dieper, namelijk over dingen die momenteel in de wereld spelen. Politiek, economie, natuur, oorlog, globalisering. Een beetje zwaardere kost dus. De bedoeling van dit vak is om ons ook te verdiepen in verschillende historische gebeurtenissen. De docent (DiMarco) is erg goed, weet veel en heeft een hoop te vertellen.
Het enige nadeel is dat we ook moeten presenteren. Pffff... gaan we weer! Nu ook nog eens in het Engels. Maargoed, een leerzaam vak dus!

iLab
iLab is volgens mij een makkelijke manier om ons aan het werk te houden. We moeten tijdens de iLab-uren namelijk zelfstandig aan het werk met een online-cursus. Dit is ook gewoon vanaf thuis te doen, dus .. hebben deze lessen weinig toegevoegde waarde .. vind ik.

Lecture
Tja, het woord zegt het al, hoewel we de afgelopen lecture (lezing) een spel hebben gespeeld. Hierbij geldt voor 'we': 6 mensen uit de 'lecture hall' (binnenkort zal ik wat meer foto's plaatsen).

Pauze
Niet echt een vak (of .. echt niet .. eigenlijk), maar wel het vermelden waard. In de pauze ben ik meestal te vinden in de 'Quiznos Subs'. Een sub is een stokbroodje gevuld met alles wat je maar kan bedenken. In mijn geval tot nu toe iedere dag tonijnsalade. De 'Deli Tuna'. DAMN! Dat broodje zouden ze moeten verbieden! Om mezelf te overtuigen dat dit broodje absoluut niet lekker is, heb ik geprobeerd het witte broodje te vervangen door een bruin broodje, laat ik ze er veel tomaat en sla op doen .. maar, het helpt allemaal niets! Het blijft véééééél te lekker ......

Dank voor uw reactietjes!
Voordat ik stop .. nog ff een bedankje voor al jullie leuke reacties. Persoonlijke reacties terug zijn onderweg .. maar .. hebben soms een beetje vertraging.

17.01.2006 15:38 8 comments
Astrid
'Movies'! leuk thema! hopen dat 't steeds zo'n leuk onderwerp is bij Integrated Skills.
En met zo veel les in spreek- en leesvaardigheid zul je wel erg snel goed engels/amerikaans leren! Eigenlijk weet ik niet eens hoe goed je was toen je vertrok.. behalve wat engels voor de fun heb ik je het nooit horen praten. Straks plenty of time daarvoor ;) Dan zal ik eens kijken of ik me ook verstaanbaar kan maken in English, 'ns kijken of we er samen gezellig op los kunnen chatten
18.01.2006 15:58
Michiel
Hey René, die Quiznos Subs lijken me heel lekker. Zijn denk ik te vergelijken met de stokbroodjes van Subways. Als je daar een zaak van tegenkomt moet je ook maar eens proberen. Erg lekker (en bovendien zijn er ook een aantal Subways in Nederland) :-).
18.01.2006 21:42
Astrid
Heej Reneej! en Michiel! ja, ik moest ook gelijk aan de Subway denken, die heb je ook in Enschede.. gaan we donderdagavond/zaterdags ook wel eens langs, echt heel lekker! x
19.01.2006 08:03
eduardos juan carlos
he rneej!
dat ziet er allemaal aardig serieus uit aan de overkant. zelfs in huize smith, cool om je nieuwe moeder zaterdag via de webcam te zien en extra goed om te zien hoe moederlijk ze jullie uitlegde hoe je lege kartonnen dozen dient weg te gooien! (who put this in the green bin? this is cartboard, this should not be thrown in the green bin but in the red bin! i repeat...!)
het was alsof ik je vanuit linschoten zag spreken, zo dichtbij leek je. bijzondere ervaring!
have fun en ik kan niet wachten op het volgende verslag!
gr.e.
19.01.2006 18:13
Gijs
He Rene,

Ik dacht net ff aan je en hoe het met je gaat, blijkt dat je een hele toffe site hebt gemaakt, waar ik zeker als vaste bezoeker je verrichtingen zal volgen.

Wij willen foto's!!! En een woman hit of fame!!!

Al gek van het zinnetje in de winkels: "Hi, how are you doing?"

(Be)Leef ze!

Gijs
20.01.2006 12:43
Verena
Hoi Rene,
wat schrijf je ongelofelijk leuk en verhalend. Ik geniet ervan en het broodje Deli Tuna, ach .... dus toch maar geen Mac..... Trouwens dat bruine broodje kan ik nog wel hebben, maar veel tomaat ....dat slaat toch wel alles. Daar hebben we tzt nog een hartig woordje over.
Ahum
mams
20.01.2006 15:55
Elise
Hey René!

Zo gaaf om te lezen van die spreekvaardigheden enzo.
Nou MOET Je wel... dat is bij mij in mijn 'plankenkoortsfase' DE manier geweest om van mijn spreekangst (ja die heb ik gehad ja) af te komen.
Iemand moet je daarvoor gewoon 'n keer 'n schop onder je (_*_) verkopen, en sjah... dán gaat 't ineens....

echt te gek!
succes
23.01.2006 10:10
tjeu
Dag Rene,
ik volg je verslagen en het is duideljk dat je je goed vermaakt. Op de foto's te zien ben je nog niet erg veel veranderd. Dat is toch prettig om te merken (al was er eigenlijk ook niet veel twijfel).
Toch ben ik benieuwd hoe je het allemaal beleeft: lukt het om het allemaal echt anders te doen (en zo ja wat is dat dan) en hoe bevalt dat?
Ik ben net geopereerd aan 2 vingers en dat herstelt goed. Volgende week word ik gepensioneerd... Kun je je voorstellen? Dat wordt wel even wennen (ik blijf wel een paar dagen per week werken).
Met Trix gaat het allemaal niet zo goed. Maar dat zijn hele verhalen.
Naar welke film gaan we?
Pas goed op jezelf en buit de tijd uit! Die gaat veel te snel (dat zie je wel aan mij).
Liefs van
Trix en Tjeu
16.02.2006 13:15
 
renewolf.nl RSS renewolf.nl v4.0 | Copyright © 2005 - 2019 René Wolf :: CLIQworx webdesign :: Powered by Yourhosting