Rene WolfUSA  
Santa Barbara home.. weblog.. about me.. location.. pictures.. Boston
weblog 
Las Vegaspalmtrees in Santa Barbara
big wavesthe Golden Gate Bridge
HollywoodGrand Canyon
more pictures last update
03.01.2007

Google


South Korean Food!

Het dagelijkse leventje
Het leventje hier begint steeds meer te wennen, hoewel ik mezelf af en toe dwing om ff stil te staan bij waar ik ben .. en wat ik aan het doen ben! USA! Het is echt! Betalen met dollars, hard schreeuwen 'BACKDOORS PLEASE' als de buschauffeur weer eens vergeet de achterdeuren te openen, 's morgens de krant die op de stoep is gegooid naar binnen halen, overal gratis refills van frisdrank, jerrycans met orange-juice en melk, de wc halverwege de boodschap doortrekken omdat hij anders verstopt raakt en de boodschappen door de badkamer drijven, iedere dag onbeperkt films op een van de honderden TV-channels, en genoeg ice-cream in de koelkast voor een heel jaar.
Het is echt....

Woensdagmiddag
Op woensdag ben ik altijd vroeg klaar met school .. rond een uur of een. Zo ook afgelopen woensdag. Aangezien ik via Google Earth had gezien dat er ergens een grote supermarkt 'in de buurt' van de bus-overstap-plek was, besloot ik mijn vrije woensdag te gebruiken om deze supermarkt te vinden en alleen op pad te gaan.
Na een flinke omweg, kwam ik na ongeveer 20 minuten aan bij de supermarkt. Een vrij grote, met .. NUTELLA! Na een maand lang kaas en pindakaas nu eindelijk eens iets fatsoenlijks op brood! Ook vond ik een pak met normale plakjes ham, zodat ik thuis tosti's kan maken! De zoektocht naar bruin brood was minder geslaagd, hoewel ik wel iets gevonden heb dat beter is dan het standaard witte toastbrood. Oh, wat betreft de kaas .. dat is hier gewoon net als in de McDonalds .. een plakje plastic met weinig smaak. (Arjan: wanneer sta je hier ergens in de buurt op de markt? Ik hoor het wel via Thomas :P).

Internship
Inmiddels is de laatste dag van deze week op school alweer voorbij .. een interessante dag! Er bleek veel naar mij gezocht te zijn. Tijdens mijn verblijf in Boston ga ik stage lopen bij een bedrijf .. ook wel 'internship' genoemd. Het leek mij een goed plan om eerst mijn engels iets te verbeteren voordat ik daaraan begin, maar .. vandaag bleek dat de classes die hiervoor gevolgd moeten worden al twee weken geleden begonnen zijn, en .. dat ik die ook had moeten volgen. Op diverse plekken waar ik nooit kom scheen mijn naam gehangen te hebben met de melding dat ik me bij een bepaald persoon moest melden.
Er schijnt nog een andere jongen te zijn die het ook niet wist, en we krijgen als het goed is komende week prive-lessen om e.e.a. in te halen. Dit weekend moet ik een "Internship Program Application" invullen en daarnaast een vol a4-tje inleveren met de redenen waarom ik een intership wil doen. Hmmmz, niet echt mijn favoriete bezigheid.

Level upgrade .. of niet
Daarnaast wilde mijn docent Greg, naast de melding dat ik gezocht werd, ook nog met mij praten over mijn level. Hij vroeg zich af wat ik van de classes vond, en of het niet te makkelijk voor me was en ik naar level 6 wilde overstappen. Volgens hem leer ik dan een stuk meer dan nu....
Ik heb het hele weekend om erover na te denken, maar .. vind dit level eigenlijk nog wel ff lekker. Al helemaal met de extra lessen komende weken. Maandag weet ik het!

South Korean fooood!
Tijdens de pauze vandaag kwam een Zuid-Koreaanse 'meisje' (ziet eruit als 18 jaar maar is 25) uit mijn klas naar me toe met de vraag of ik van zuidkoreaan voedsel houd en of ik zin had om zaterdagavond bij haar hostfamily thuis haar kookkunsten (en die van haar huisgenote) uit te proberen. WooW! Das nog eens een aanbod! Hoewel ik al plannen had gemaakt om met Yazu te gaan poolen, heb ik deze gauw gecancelled. Zo'n kans laat ik natuurlijk niet schieten!
Aangezien ze anderhalf uur van school woont, en ik drie kwartier (opgeteld meer dan 2 uur reistijd), leek het me een goed plan om 'Oh' (mijn klasgenoot en ex-huisgenoot, tegenwoordig bekend onder de naam 'Dennis') mee te vragen, zodat we gezellig samen kunnen verdwalen.
Ik heb er zin in! Spannend! En .. nou zie ik weer eens een ander amerikaans gastgezin!

04.02.2006 01:08 3 comments
Michiel
Hey René, goed te lezen dat je een beetje begint te wennen. Ben benieuwd wat je hebt gevonden dat beter is dan wit toastbrood?

Heb vanavond ook Munich gezien hier in de bioscoop. Goede film!
Succes met je diner!
05.02.2006 00:51
verena
ha, eindelijk weer nieuwe berichten. Het leest allemaal zo prettig en onderhoudend dat ik het jammer vind dat ik aan het eind van je bericht ben beland en er ook echt niets meer onder staat. Enfin, dat houdt de spanning erin. Goed dat je af en toe even erbij stilstaat dat je inderdaad al meer dan een maand in Amerika bent en dat dit het is waar je allang van hebt gedroomd. Dat internship is duidelijk een uitdaging voor je, zeker als het al een beetje omslagtig begint. Dat lijdt meestal tot goede ervaringen! Blijf de uitdaging erin houden!
Dat met dat koreaanse eten is vast een leuke afwisseling. Geweldig hoe jullie met elkaar omgaan en hoe de spontaniteit het dan weer wint! Tot de volgende keer!
06.02.2006 11:49
edward
he reneger!
het is weer weekend, dus kom maar op met het nieuwe verhaal ;)
vanavond eet ik bij je ouders, niet zuidkoreaans maar vast ook heel lekker.
in nl is alles goed. geen sneeuw, wel over een week verhuizen naar amsterdam. daar zie ik naar uit.
net als jij een nieuwe stad. iets dichterbij de oude..
groeten!e
11.02.2006 11:11
 
renewolf.nl RSS renewolf.nl v4.0 | Copyright © 2005 - 2019 René Wolf :: CLIQworx webdesign :: Powered by Yourhosting