Rene WolfUSA  
Santa Barbara home.. weblog.. about me.. location.. pictures.. Boston
weblog 
Las Vegaspalmtrees in Santa Barbara
big wavesthe Golden Gate Bridge
HollywoodGrand Canyon
more pictures last update
03.01.2007

Google


The beginning...
Mijn eerste verhaaltje uit USA. Eindelijk! Woensdag 4 januari om 10.00 begon het avontuur. De laatste keer thuis, nog ff wat foto's gemaakt, Hippy nog een aai gegeven, maar die had het te druk met slapen. Onderweg naar Schiphol Ar & Bar opgehaald (zus en haar man). Daar aangekomen meteen ingechecked, en binnen 5 minuten was ik mijn koffers kwijt. Daarna een 'vreemd' afscheid. 8 Maanden weg. Eigenlijk niet echt te bevatten.

Na enkele controles, zaten we in het vliegtuig. Meteen geruild met een man die erg blij was dat ie mijn stoeltje aan het gangpad mocht hebben. Ik kreeg zijn stoel, aan het raam, en naast Rens, één van de drie andere Nederlanders die hetzelfde doen als ik.

De vlucht ging prima en erg snel eigenlijk. Aan boord hadden ze een entertainment system met spelletjes, muziek, films .. leuk dus! Ging zo snel zelfs, dat ik helemaal ben vergeten om de rode envellop die ik met oud&nieuw had gekregen te openen... DOH! Maar die is op het bed bij mijn gastgezin geopend... Gewéldig :D! De dopjes ga ik snel uitproberen!

Na aankomst in Boston zijn we met een groep in een busje gezet. De 'transfer'. Het was lekker druk op de weg, dus pas na anderhalf uur was ik .. als laatste .. aan de beurt. Het ontvangst was 'koel'. Bruce, de man des huizes, is helemaal okay! Maar zijn vrouw Monica .. is wat gestressed. Ze vindt het volgens mij niet echt leuk, al die studenten in haar huis. "Al die" = 7. Vijf studenten op zolder en twee in de kelder. Opzich wel leuk, ware het niet dat de zolder daar niet voor ingericht is. Te weinig kastruimte, 1 bureau, een heel klein bankje, enz. Officieel zouden er 2 studenten per kamer zijn. Daarnaast is het ook nog eens erg koud. 16 graadjes. Hmmmmm....

Vanwege de hoeveelheid studenten in huis hebben Bruce en vooral Monica, regels opgesteld. Huisregels. 3 a4-tjes huisregels. We mogen bijvoorbeeld alleen verblijven op de verdieping waar we slapen. (Handig als je contact hebt met iemand uit de kelder en dus allebei op je eigen verdieping moet blijven). We moeten de vloer vrijhouden. Oftewel .. alles moet in de kast. De kast veel te klein is .. maar 3 hangertjes heeft, en 1 'plankje' en is te vinden aan de andere kant van de zolder. Schoenen mogen niet gedragen worden in huis, en ze raden ons ook aan om pantoffels te kopen, aangezien ook de vloer niet echt warm is. Douchen mag niet na 22.00 en de TV moet uit na 23.00. Als we 's avonds mee willen eten moeten we voor 16.00 gebeld hebben, anders hebben we pech. Iedere dag dus. Bezoek is al helemaal niet toegestaan, bellen ook niet, en internet hebben ze niet eens.

Nou goed.. er zijn er nog veel meer, maar dan wordt het verhaal te lang.....

Gisteravond hebben we (Ik en Michael (een Duitse huisgenoot)) een gesprek met Monica en Bruce gehad over deze regels, en over de verwachtingen die we eigenlijk hadden van een 'gastgezin'. Niet dit dus. Na een gesprek vandaag met iemand van school is er besloten dat we naar een ander gastgezin gaan. A.s. maandag horen we meer hierover. Tot dan vermaken we ons nog wel met de huisgenootjes. 1 jongen uit Thailand (spreekt geen woord engels) en een Zuid-Koreaanse jongen. Erg aardige jongen, die ook redelijk goed Engels spreekt. Ook slaapt er nog een andere jongen .. maar .. die heb ik nog nooit gezien. Ik geloof dat hij uit Oezbeek..verwegistan komt. Iets russisch.

Nou, genoeg voor vandaag. Volgende keer vertel ik iets meer over school...
06.01.2006 19:03 7 comments
 
renewolf.nl RSS renewolf.nl v4.0 | Copyright © 2005 - 2019 René Wolf :: CLIQworx webdesign :: Powered by Yourhosting