Rene WolfUSA  
Santa Barbara home.. weblog.. about me.. location.. pictures.. Boston
weblog 
Las Vegaspalmtrees in Santa Barbara
big wavesthe Golden Gate Bridge
HollywoodGrand Canyon
more pictures last update
03.01.2007

Google


All about school

Schoolweek 2:
Het weekend is weer voorbij! .. Op dinsdag ..? Ja! Gisteren was een 'feestdag' namelijk Martin Luther King-day. Geen school dus.

Boston downtown (centrum)
Aangezien het weer (achter glas) erg mooi was, besloten we om Boston downtown te bezoeken: het centrum dus.
Door het centrum, en een stuk erbuiten, loopt de Freedom Trail, een route herkenbaar aan een rode lijn die door de stad en langs allerlei bezienswaardigheden loopt. We begonnen met volle moed, maar na een half uur heeft de kou het uiteindelijk toch gewonnen. Volgens de thermometer was het 32 gr. Fahrenheit (rond het vriespunt), maar .. de gevoelstemperatuur lag volgens mij rond de -10 door een harde IJSKOUDE wind.
Na bevroren handen, oren en neuzen hebben we maar besloten om Quincy Market in te duiken. Een lange hal met alleen maar FOOOD! Links en rechts, pizza, thais, italiaans, broodjes, hotdogs, pretzels, soep .. alles! Daarna hebben we maar besloten om terug naar huis te gaan .. lekker warm!

Weer
Het weer is erg afwisselend. Was het afgelopen donderdag nog 12 graden celsius, afgelopen zaterdag was het -12. De ene dag regent het de hele dag, dan weer sneeuw, maar ook heel wat dagen prachtig weer gehad met strak blauwe lucht en zon.

School
Vandaag begint school dus weer. Aangezien we door David afgezet worden bij de bushalte, rond 7.20 vertrekt hij, zit ik iedere dag rond 8.00 al op school. Ik kan me niet herinneren dat ik de afgelopen jaren zo vroeg al op school was, maar .. ik hou het nog prima vol (tot nu toe).

Integrated Skills
Op school heb ik verschillende 'vakken'. Met mijn officiële klas volg ik "Integrated skills" van mijn docent Greg Parker. We doen eigenlijk van allerlei dingen; de ene dag kijken we een stuk film waarover we vragen moeten beantwoorden, de andere dag moeten we zelf een filmfragment na-spelen. Huiswerk voor morgen is het schrijven van een film-review. Alles dus gericht op spreekvaardigheid, luistervaardigheid en schrijfvaardigheid van het Engels op level 5. Iedere 2 weken is er als het goed is een ander thema. Het huidige thema is dus 'Movies'.

Discussion Topics
Discussion Topics was een keuzevak. Dit leek me een goede, om mijn spreek- en luistervaardigheid flink op te waarderen. Iedere week is er een ander discussie thema. Afgelopen week ging het over roken. De docente van dit vak is erg aardig, maar niet een van de beste volgens mij.

Current Affairs
Dit vaak is een van de interessantste, denk ik. Het vak lijkt een beetje op discussion topics, maar gaat wat dieper, namelijk over dingen die momenteel in de wereld spelen. Politiek, economie, natuur, oorlog, globalisering. Een beetje zwaardere kost dus. De bedoeling van dit vak is om ons ook te verdiepen in verschillende historische gebeurtenissen. De docent (DiMarco) is erg goed, weet veel en heeft een hoop te vertellen.
Het enige nadeel is dat we ook moeten presenteren. Pffff... gaan we weer! Nu ook nog eens in het Engels. Maargoed, een leerzaam vak dus!

iLab
iLab is volgens mij een makkelijke manier om ons aan het werk te houden. We moeten tijdens de iLab-uren namelijk zelfstandig aan het werk met een online-cursus. Dit is ook gewoon vanaf thuis te doen, dus .. hebben deze lessen weinig toegevoegde waarde .. vind ik.

Lecture
Tja, het woord zegt het al, hoewel we de afgelopen lecture (lezing) een spel hebben gespeeld. Hierbij geldt voor 'we': 6 mensen uit de 'lecture hall' (binnenkort zal ik wat meer foto's plaatsen).

Pauze
Niet echt een vak (of .. echt niet .. eigenlijk), maar wel het vermelden waard. In de pauze ben ik meestal te vinden in de 'Quiznos Subs'. Een sub is een stokbroodje gevuld met alles wat je maar kan bedenken. In mijn geval tot nu toe iedere dag tonijnsalade. De 'Deli Tuna'. DAMN! Dat broodje zouden ze moeten verbieden! Om mezelf te overtuigen dat dit broodje absoluut niet lekker is, heb ik geprobeerd het witte broodje te vervangen door een bruin broodje, laat ik ze er veel tomaat en sla op doen .. maar, het helpt allemaal niets! Het blijft véééééél te lekker ......

Dank voor uw reactietjes!
Voordat ik stop .. nog ff een bedankje voor al jullie leuke reacties. Persoonlijke reacties terug zijn onderweg .. maar .. hebben soms een beetje vertraging.

17.01.2006 15:38 8 comments
 
renewolf.nl RSS renewolf.nl v4.0 | Copyright © 2005 - 2019 René Wolf :: CLIQworx webdesign :: Powered by Yourhosting