Rene WolfUSA  
Santa Barbara home.. weblog.. about me.. location.. pictures.. Boston
weblog 
Las Vegaspalmtrees in Santa Barbara
big wavesthe Golden Gate Bridge
HollywoodGrand Canyon
more pictures last update
03.01.2007

Google


New York

Ziek

Vorige week was het goed mis. Op valentijnsdag, of eigenlijk valentijnsavond, voelde ik me opeens erg moe, beroerd, koud, warm .. enz ..! Ziek dus. Waarschijnlijk iets verkeerds gegeten, aangezien mijn maag niet van plan was om iets binnen te houden. Aangezien we vrijdagmiddag naar NY zouden vertrekken besloot ik om maar flink rust te nemen en een hoop te slapen. Donderdagmiddag ging het al een stuk beter, en besloot ik de kapper te bezoeken. Ik was bang dat ik kaal terug zou komen, maar .. het viel mee! Bijna net zo goed als de kapper in Nederland. Ik moest wel wat aanwijzingen geven, maar die volgde ze goed op.

New York

Vrijdagmorgen had ik besloten om de vrijdag helemaal vrij te nemen van school, om nog de laatste dingetjes te kunnen regelen voor de reis. Rond 13.15 vertrokken we vanuit huis, met backpack, koffers en tassen richting bushalte. Na een omslachtige reis (de bussen zijn niet echt betrouwbaar hier) en een half uur wachten in regen kwamen we rond 14.15 aan op South Station in Boston downtown, de plek waar we de bus zouden nemen naar NY. Geen gewone bus, maar de 'China-bus'. Een hele goedkope 'busmaatschappij' waarbij je voor 15 dollar een enkeltje naar NY kan kopen. Van te voren had ik verschillende spannende verhalen over deze bus gehoord (buschauffeurs zonder rijbewijs, lekke banden, brand, enz), maar .. het viel allemaal reuze mee. (SAAAAI!). Door file kwamen we pas na 5,5 uur aan in NY Chinatown. De subway was snel gevonden, en de juiste metro ook. Aangezien ik met kerst 2004 een heel handig boekje over New York had gehad van Ar & Bar (zus en husband), met daarin een plattegrond van de stad en .. de subway!! Hoe handig! Nadeel was ook wel dat ik meteen als guide werd gebruikt en de rest me klakkeloos volgde. Maar, dat ging helemaal goed!

Aangekomen op Times Square waar we ons hotel hadden geboekt, moesten we natuurlijk eerst ff goed rondkijken. Alle schermen, knipperende lampen, billboards .. een groot lichtspectakel. Het hotel was daarna snel gevonden. Ongeveer 150 meter vanaf Times Square, tegenover de New York Times. Nadat we ingechecked hadden en we het hotel en de kamer grondig bekeken hadden zijn we meteen weer Times Square ingedoken, opzoek naar avondeten. Het werd 'Applebees', waar het eten behoooorlijk eetbaar was! Lekkerrrr dus, maar wel een beetje prijzig.

De dagen erna hebben we gewoon flink te tourist uitgehangen en alle bekende bezienswaardigheden bekeken: Empire State Building, Grand Central, Statue of Liberty, Central Park, Chinatown, en natuurlijk Ground Zero. Erg raar, zo'n grote opening .. en vooral aangezien ik ongeveer 6 jaar geleden op precies dezelfde plek stond, maar dan meer dan 100 etages hoger. Ik probeerde me voor te stellen hoe het toen was ..
Het vrijheidsbeeld was nog precies zoals het 6 jaar geleden was. Toen konden we niet naar binnen omdat ze aan het renoveren waren .. en ook dit keer konden we niet naar binnen, nu omdat we net 10 minuten te laat waren, en dat ding dicht ging. Zo'n beeld moet natuurlijk ook af en toe rusten .. maar .. om 4 uur op zaterdag???

Anyway, het was toppie! Vooral het ontbijt op maandagmorgen was erg goed! Volgens het boekje over NY van zus en husband kon je goed en redelijk betaalbaar ontbijten ten oosten van Central Park. Dus .. we zijn de subway ingedoken en uiteindelijk op de perfecte plek uitgestapt. Het eerste beste restaurant die we tegenkwamen zijn we ingedoken, om echte American Pancakes te eten. Lekkerrrr!

Al met al een erg geslaagd weekendje, en zeker voor herhaling vatbaar! Hopelijk is het volgende keer een stuk warmer...

Snowboarden

Aanstaande zondag gaan we snowboarden met EF. Als het goed is hebben ongeveer 40 man zich ingeschreven om mee te gaan met de trip, dus dat wordt gezellig! We moeten rond 6.15 op school zijn, erg vroeg opstaan dus. De reis schijnt ongeveer 2 uurtjes te duren, naar Mount Sunapee (New Hampshire). Zie http://www.mtsunapee.com/. Heb er zin in!!!
24.02.2006 05:18 3 comments
 
renewolf.nl RSS renewolf.nl v4.0 | Copyright © 2005 - 2019 René Wolf :: CLIQworx webdesign :: Powered by Yourhosting