Rene WolfUSA  
Santa Barbara home.. weblog.. about me.. location.. pictures.. Boston
weblog 
Las Vegaspalmtrees in Santa Barbara
big wavesthe Golden Gate Bridge
HollywoodGrand Canyon
more pictures last update
03.01.2007

Google


School...
Weer tijd voor een update! Wat gaat het toch hard .. de tijd.

School

Waar ben ik momenteel nou eigenlijk mee bezig?
Na de afsluiting van level 5, heb ik besloten om het Cambridge Examen te gaan doen. Vooral mijn vrij hoge score in het proefexamen heeft mij dit doen besluiten. Ik wilde voordat ik naar USA kwam het TOEFL-examen doen, maar hoorde hier dat de houdbaarheidsdatum van dit diploma na twee jaar verloopt, terwijl het Cambridge-diploma altijd geldig blijft. Er zijn twee niveau's te volgen bij EF: FCE (First Certificate in English) en CAE (Certificate in Advanced English). Mijn score was hoog genoeg voor CAE.

EF biedt een voorbereidingscursus aan voor dit examen, wat in mijn geval level 6 vervangt. Tijdens deze voorbereidingslessen besteden we veel aandacht aan spreek-, lees-, luister-, en schrijfvaardigheid. Vooral het schrijven, wat in Nederlands al niet mijn sterkste punt was, is lastig. Verder is het niveau erg hoog. Deed ik eerst nog level 5, CAE staat gelijk aan level 7/8. Flink aanpoten dus... En dat is vrij lastig .. in een erg leuk gastgezin, met veel leuke mensen, van alles te doen, te zien en te beleven. De laatste tijd ben ik dus niet zo'n goede student meer, loop ik achter met huiswerk, en mijn attendance (moet minimaal 80% zijn) loopt ook risico. Maar ik vermaak me hier nog prima!

New York

Tijdens het laatste weekend van april ben ik weer naar New York gegaan. Dit keer niet om zoveel mogelijk de toerist uit te hangen, maar om gewoon lekker rond te hangen. Ik had ook bewust dit weekend gekozen, omdat Tommy met een vriend 'in town' was.
Het weer was superrr! Drie dagen lang rond de 21 graden. Perfect weer om eens flink in Central Park rond te hangen. Naar dit moment keek ik al uit sinds ik 6 jaar geleden voor het eerst in NY was. IJsje, meisje, zon en frisbee .. in Central Park. Super! Na een tijdje gezeten te hebben, zijn we door het park gaan wandelen. En .. wat is de wereld klein .. we kwamen een hele groep EF-studenten tegen. Na wat groepsfoto's zijn we verder gegaan richting het meer. Oh, 'we' waren dit keer trouwens: Micka, Min en haar vriendin (Zuid-Korea), en ik (Nederland).
Ook zaterdag en zondag waren super. Zondag rond 16.30 was de meeting met Tommy en vriend, uit NL. Zij waren voor een week op vakantie in NY. Erg gezellig! Leuk om weer eens vers Nederlands vlees te zien en te horen!
08.05.2006 23:18 8 comments
 
renewolf.nl RSS renewolf.nl v4.0 | Copyright © 2005 - 2019 René Wolf :: CLIQworx webdesign :: Powered by Yourhosting