Rene WolfUSA  
Santa Barbara home.. weblog.. about me.. location.. pictures.. Boston
weblog 
Las Vegaspalmtrees in Santa Barbara
big wavesthe Golden Gate Bridge
HollywoodGrand Canyon
more pictures last update
03.01.2007

Google


Kort kort kort ...
Daar istie weer! Ik loop natuurlijk weer kilometers achter met het bijhouden van de site, de foto's en het reageren op de reacties .. but forgive me! Het is nogal busy hier! Wat hebben jullie allemaal gemist? Komtie (tip, probeer het niet allemaal in 1x te lezen...) :

International Day (vrijdag, 12 mei)

Elk jaar is er een 'International Day'. Eén dag waarop elk land een klaslokaal krijgt en deze mag gebruiken om hun land te promoten. Ik verwachtte er niet zoveel van, maar .. het was gaaf! Veel mensen hadden er veel werk van gemaakt: muziek, dans, eten, spellen, voorstellingen, alles was er. Je kon je naam om laten zetten naar Thais, of een Zuid-Koreanse vlag op je wang laten schilderen, dansen met mooie Braziliaanse vrouwen, of balletje trappen. Op het einde van de dag waren er performances, met een gevecht, het breken van plankjes, een meid met een stokje (zij was erg goed!), en dans en muziek uit Turkije, Brazilië, en Spanje (incl. live gitaarmuziek). Erg leuk allemaal.

Nederland was helaas laat begonnen met de voorbereidingen (3 dagen van te voren), en .. ik heb helemaal niets gedaan doordat ik weer een paar daagies ziek was. (Tja, lage weerstand, hoe zou dat toch komen?). Uiteindelijk hadden een paar NL's, inclusief Rens en Thomas, toch nog ff in een paar dagen een hoop in elkaar geflansd. Een mooi oranje klaslokaal, drop, kaas, en trancemuziek.

Al met al een erg leuke internationale dag!

BBQ bij John (zaterdag, 13 mei)

Mijn baas (John) van mijn internship had alle interns uitgenodigd voor een BBQ-feest bij hem thuis. Deze werd gegeven omdat zijn moeder terug ging naar Libanon, waar de hele familie oorspronkelijk vandaag komt. Ik besloot om Dennis als aanhang mee te nemen. Een echte BBQ was het niet, doordat het slecht weer was, 2 weken lang regen, maar het vervangende eten was errrug lekker. En de door John gemixte cocktails waren ook prima binnen te houden. Het was ook erg gezellig met alle andere interns, dat waren er een hoop namelijk waarvan ik van een aantal niet eens wist dat ze in hetzelfde bedrijf werkten.

Pannenkoeken bakken (maandag, 22 mei)

Tijdens een lunch in Boca Grande (erg lekker Mexicaans voedsel), bedachten Rens en ik opeens een leuk plan: pannenkoeken bakken in mijn huis. Wat dus inhoud: pannenkoeken voor 30 man (incl. gasten). Samen met Rens, Thomas en Rik zijn we de keuken ingedoken en met een recept van mijn oma aan de (be)slag gegaan. Ik had Vicky een lijst gegeven met dingen die we nodig hadden: kaas, spek, poedersuiker, appels, kaneel, enz. We besloten om op request te gaan bakken. Iedereen stond in de keuken, te kijken naar hoe Rens en ik pannenkoeken aan het bakken waren en te wachten tot hun pannenkoek klaar was. Super gezellig dus. Ik heb nog nooit met zoveel plezier pannenkoeken zitten bakken. En .. ze vonden het nog lekker ook. Erg geslaagd dus! Gelukkig wilde iedereen spek en kaas waardoor de pannenkoeken lekker machtig waren en de mensen snel vol zaten.

Baseball: Red Sox vs. Tampa Bay (vrijdag, 27 mei)

Dé sport in Boston, baseball. Dat moet je natuurlijk gezien hebben. Het weer zat erg tegen (al de hele maand mei), maar gelukkig werd de game niet gecancelled. Ze begonnen wel iets later, rond 8.45 ipv 7.15, maar .. het was erg gezellig in het stadion 'Fenway Park'. Het is wel heel anders dan bijvoorbeeld voetbal, waarbij je geen minuut wil en kan missen. Met baseball wordt er meer pauze gehouden dan gespeeld. Gelukkig wonnen de Red Sox (team van Boston) de game met 8-4.

Goodbye party (zondag, 28 mei)

Een goodbye party? Nu al?
Ja, aangezien veel mensen al begin juni vertrokken wilde Vicky een party geven voor iedereen. Natuurlijk mochten we weer iedereen uitnodigen. Het zwembad ging open, de nieuwe BBQ werd uitgetest, en .. het was weer een tof feest. Veel taart, cake, hamburgers en .. veel van dat soort ongezonde dingen. Het weer was super, met een graadje of 28 graden.

Laatste dag internship (dinsdag, 30 mei)

De laatste dag van mijn internship, waar ik het erg naar mijn zin heb gehad. Maar, het is niet mijn laatste contact met hun. De kans is groot dat ik ga samenwerken met hun en mijn eigen bedrijf. Het hele website-gebeuren zal dan aan mij uitbesteed worden. Maar, hier moeten we nog goede afspraken over maken.
Mijn internship daar is iig goed afgerond, inclusief een erg goede letter of recommendation, whoei!

Graduation (donderdag, 1 juni)

Ja, tussendoor ook nog ff een graduation. Vrij saai, het duurde veel te lang, en het was veel te warm in de Lecture Hall. Voor mij was het een halve graduation, aangezien mijn CAE-class nog 2 weken langer doorloopt. Maar aangezien iedereen deze dag het diploma kreeg, besloten ze om ons ook iets te geven. Een mapje met daarin een papiertje: Op 16 juni mag je je diploma ophalen. Gelukkig mocht ik wel mijn internship-certificaat in ontvangst nemen.

Verjaardag (vrijdag, 2 juni)

Oh, en toen was ik ook nog jarig. Vicky had een erg mooie cake gebakken, duidelijk de mooiste tot nu toe. Ze had er echt haar best op gedaan. Vrijdagmorgen, om precies 0.00 kwamen ze allemaal zingend mijn kamer binnengelopen. Superrrr! Van Mariko en -Luisa en Paola- kreeg ik twee erg lieve verjaardagskaarten. Daarna werd de cake aangesneden... Lekkerrrrrr!
De dag erna liep een beetje anders dan verwacht. Ik had gepland om te gaan bowlen, had via internet een bowling en de locatie gevonden, en via Googlemaps uitgezocht hoe daar te komen. Maar, mijn vertrouwen in Googlemaps is flink geschonden. Klopt geen zak van dus! Na lang gezoek en gevraag bleek de bowling heel ergens anders te zijn, te ver weg om te lopen. Daarom besloten we maar naar de bios te gaan, maar .. aangezien de mensen van mijn gastgezin en ik optijd thuis moesten zijn voor ons laatste avondmaal met iedereen tesamen (zie volgende paragraaf), lukte het niet om een film te vinden die optijd klaar was. Toen maar besloten om naar Cold Stone te gaan. Een ijszaak waar je zelf je ijs kan laten samenstellen. Lekkerrrrr. En daarnaast was er ook nog post uit Nederland! NICE! Van ouders en oma een erg leuke en lieve kaart. Van zus en husband een errrrrug leuk pakket! Met o.a. drop, pindakaas, chocoladekoekies, ontbijtkoek, een erg goede cd, een Donald Duck, en oranje atributen zodat ik flink de hollander kan uithangen. Helemaal geweldig!!

Afscheid

Mijn verjaardag stond eigenlijk vooral in het teken van afscheid. Veel mensen gingen vrijdag, zaterdag of zondag weg. In mijn gastgezin zijn 5 mensen vertrokken. En dit viel toch iets zwaarder dan verwacht. Ons gastgezin is als een grote familie, en dan is het raar als er opeens 5 mensen wegvallen.
Dennis, hij vertrok donderdag, was een van de eerste mensen die ik had ontmoet toen ik in Boston kwam. Sammy, mijn kamergenoot, vertrok vrijdagnacht om 3.00. Met z'n alle zijn we de hele nacht wakker gebleven en we hebben hem naar het vliegveld gebracht en uitgezwaaid, met een hoop tranen. Zaterdag vertrok Swantje, een lieve huisgenoot waar ik altijd veel lol mee had. En zondag vertrokken Andrea en Sebastian (ook kamergenoot). Andrea was als een tweede moeder. Altijd behulpzaam, altijd respectvol, gewoon erg lief.
En toen .. zondagavond .. was het stil. Heel erg stil in huis. Normaal hingen we altijd met z'n alle rond in de keuken na het eten. Opruimen, koekjes of cake eten, thee maken, praten, lol maken. Maar nu was het stil en dat was ff heel erg wennen. Hoewel er maar 5 mensen waren vertrokken van de ongeveer 20 mensen die in dit huis leven, voelde het alsof iedereen weg was.

Wat nu?

Nog ff kort over de komende 2 weken. 12 Juni heb ik het 1e deel van mijn Cambridge Examen, 14 juni het 2e deel. Zaterdag 17 juni vertrek ik .... naar Santa Barbara!

Dat was em voor vandaag! Bedankt voor het lezen, en tot ziens!
08.06.2006 06:18 3 comments
 
renewolf.nl RSS renewolf.nl v4.0 | Copyright © 2005 - 2019 René Wolf :: CLIQworx webdesign :: Powered by Yourhosting