Rene WolfUSA  
Santa Barbara home.. weblog.. about me.. location.. pictures.. Boston
weblog 
Las Vegaspalmtrees in Santa Barbara
big wavesthe Golden Gate Bridge
HollywoodGrand Canyon
more pictures last update
03.01.2007

Google


Foto's online!

Foto's!
Jaja, het heeft even geduurd, maar de eerste foto's zijn te bewonderen! Aangezien ik nog een flinke achterstand had in te halen staat nog niet alles online, maar wel alles t/m de 1e Boston-tour.

Quiz/test
De quiz was te doen .. hoewel ik had verwacht dat ik alles wel zou weten, waren er toch nog een aantal woorden die ik niet wist. Maar, een score van 89% vind ik voldoende!

Voetbal
Afgelopen zondag zijn we met z'n 5en gaan voetballen. Achter ons huis liggen verschillende sportvelden die we natuurlijk moesten uitproberen. We begonnen met 5 man. Na een tijdje kwamen er allemaal chinezen vaders die hun kinderen naar school (zondag?!) brachten. Nadat ze terugkwamen trokken ze hun voetbalschoenen aan en speelden met ons mee. Na een uur stonden we met meer dan 20 man op het veld. Super leuk! Mijn soccer-skills zijn dan wel niet echt goed, maar het was erg leuk. Helaas ben ik iets te lang doorgegaan (2,5 uur) en .. heb daarna nog tot donderdag rondgelopen met spierpijn. Het schijnt dat de chinezen iedere zondag spelen, dus .. morgen weer!? Het is in ieder geval goed voor mijn conditie .. en .. om al de donuts, ice-cream, brownies, chips, pizza, patat, enz enz, er weer af te trainen.

Munich
Gisteravond zijn we naar de bioscoop gegaan. De film 'Munich'. Een erg goeie film. Waarschijnlijk over een half jaar in Nederland in de bioscoop :P. Ik vond de beeldkwaliteit veel beter dan in nederland, maar de stoelen zitten iets minder lekker. De prijzen zijn overigens ongeveer gelijk aan de prijzen in NL.
We waren met z'n 4en gegaan: Yazu, Mika (Michael 2), Michael en ik, maar voor de eerste twee was de film te lastig. Zij zitten nog een paar levels lager, dus ze begrepen er niets van.

Na de film hebben we een taxi naar huis genomen. Geen keus, want de laatste bus richting 'Newton Corner', onze overstap plek, vertrekt om 1.00. De film was afgelopen om 1.30 ofzo. Gelukkig is het met 4 man nog wel te betalen (18 dollar). Vanaf Newton Corner zijn we naar huis gelopen, ongeveer 40 minuten. Er gaat niets boven een lekkere wandeling door Boston midden in de nacht!

28.01.2006 20:03 4 comments
Snotverkouden ..

Verkouden
De resultaten van het experiment zijn bekend: Reneejtjuhs lichaam kan 16 dagen zonder vitaminen! Eergisteren was de 17e dag, en .. snotverkouden. De vele appels die ik heb gegeten hebben blijkbaar geen baat gehad. Gisteren heb ik bruinbrood, met veel (of meer) granen, gekocht. Ben benieuwd of mijn lichaam dit nog wel kan verwerken. Ook vandaag voel ik me nog behoorlijk verkouden, maar .. morgen zal het weer beter gaan, verwacht ik.

Cambridge
Gisteren zijn we naar Cambridge gegaan. Yazu (de Japanner in ons huis) was jarig, en mocht bepalen wat we gingen doen: Cambridge dus.
Cambridge is het universiteiten gedeelte van Boston, waar o.a. het MIT (Massachusetts Institute of Technology) te vinden is. Ik was en ben nog steeds van plan het MIT eens goed te bezoeken, want gisteren zijn we er alleen heel ff naar binnen geweest, maar er vooral veel langs gelopen. Mijn plan is nog steeds om daar een reading ofzo te volgen. Lijkt me tof, en hopelijk interessant. Eigenlijk hebben we gisteren veel te weinig gezien van Cambridge, dus ik wil het hele gebied nog eens zien.

Na Cambridge zijn we Boston downtown ingedoken, richting Boston Common (en groot mooi park midden in Boston) om daar de metro te nemen. Onderweg naar het park kwamen we langs het typische europese gedeelte van Boston. Smalle steegjes, bestraatte wegen, mooi verlicht, echt gezellig!

School: Quiz!
Morgen heb ik 'test' of 'quiz' zoals ze het hier noemen. Een soort toets over wat ik de afgelopen 2 weken geleerd heb. Zo'n quiz heb ik iedere 2 weken, en leveren samen een eindcijfer op of eigenlijk een 'grade' op: A, B, C, D, of F. Een A staat voor 90% of hoger, een F staat voor Failed, en de rest zit er tussenin.
Vandaag moet ik dus alles nog een beetje doornemen. Ik ga natuurlijk niet voor minder dan een A!

Foto's
Ik ben overigens bezig met het foto gedeelte van deze website, zodat ik jullie iets meer beeld bij de verhalen kan geven .. maar .. nog ff geduld!

22.01.2006 18:27 5 comments
All about school

Schoolweek 2:
Het weekend is weer voorbij! .. Op dinsdag ..? Ja! Gisteren was een 'feestdag' namelijk Martin Luther King-day. Geen school dus.

Boston downtown (centrum)
Aangezien het weer (achter glas) erg mooi was, besloten we om Boston downtown te bezoeken: het centrum dus.
Door het centrum, en een stuk erbuiten, loopt de Freedom Trail, een route herkenbaar aan een rode lijn die door de stad en langs allerlei bezienswaardigheden loopt. We begonnen met volle moed, maar na een half uur heeft de kou het uiteindelijk toch gewonnen. Volgens de thermometer was het 32 gr. Fahrenheit (rond het vriespunt), maar .. de gevoelstemperatuur lag volgens mij rond de -10 door een harde IJSKOUDE wind.
Na bevroren handen, oren en neuzen hebben we maar besloten om Quincy Market in te duiken. Een lange hal met alleen maar FOOOD! Links en rechts, pizza, thais, italiaans, broodjes, hotdogs, pretzels, soep .. alles! Daarna hebben we maar besloten om terug naar huis te gaan .. lekker warm!

Weer
Het weer is erg afwisselend. Was het afgelopen donderdag nog 12 graden celsius, afgelopen zaterdag was het -12. De ene dag regent het de hele dag, dan weer sneeuw, maar ook heel wat dagen prachtig weer gehad met strak blauwe lucht en zon.

School
Vandaag begint school dus weer. Aangezien we door David afgezet worden bij de bushalte, rond 7.20 vertrekt hij, zit ik iedere dag rond 8.00 al op school. Ik kan me niet herinneren dat ik de afgelopen jaren zo vroeg al op school was, maar .. ik hou het nog prima vol (tot nu toe).

Integrated Skills
Op school heb ik verschillende 'vakken'. Met mijn officiële klas volg ik "Integrated skills" van mijn docent Greg Parker. We doen eigenlijk van allerlei dingen; de ene dag kijken we een stuk film waarover we vragen moeten beantwoorden, de andere dag moeten we zelf een filmfragment na-spelen. Huiswerk voor morgen is het schrijven van een film-review. Alles dus gericht op spreekvaardigheid, luistervaardigheid en schrijfvaardigheid van het Engels op level 5. Iedere 2 weken is er als het goed is een ander thema. Het huidige thema is dus 'Movies'.

Discussion Topics
Discussion Topics was een keuzevak. Dit leek me een goede, om mijn spreek- en luistervaardigheid flink op te waarderen. Iedere week is er een ander discussie thema. Afgelopen week ging het over roken. De docente van dit vak is erg aardig, maar niet een van de beste volgens mij.

Current Affairs
Dit vaak is een van de interessantste, denk ik. Het vak lijkt een beetje op discussion topics, maar gaat wat dieper, namelijk over dingen die momenteel in de wereld spelen. Politiek, economie, natuur, oorlog, globalisering. Een beetje zwaardere kost dus. De bedoeling van dit vak is om ons ook te verdiepen in verschillende historische gebeurtenissen. De docent (DiMarco) is erg goed, weet veel en heeft een hoop te vertellen.
Het enige nadeel is dat we ook moeten presenteren. Pffff... gaan we weer! Nu ook nog eens in het Engels. Maargoed, een leerzaam vak dus!

iLab
iLab is volgens mij een makkelijke manier om ons aan het werk te houden. We moeten tijdens de iLab-uren namelijk zelfstandig aan het werk met een online-cursus. Dit is ook gewoon vanaf thuis te doen, dus .. hebben deze lessen weinig toegevoegde waarde .. vind ik.

Lecture
Tja, het woord zegt het al, hoewel we de afgelopen lecture (lezing) een spel hebben gespeeld. Hierbij geldt voor 'we': 6 mensen uit de 'lecture hall' (binnenkort zal ik wat meer foto's plaatsen).

Pauze
Niet echt een vak (of .. echt niet .. eigenlijk), maar wel het vermelden waard. In de pauze ben ik meestal te vinden in de 'Quiznos Subs'. Een sub is een stokbroodje gevuld met alles wat je maar kan bedenken. In mijn geval tot nu toe iedere dag tonijnsalade. De 'Deli Tuna'. DAMN! Dat broodje zouden ze moeten verbieden! Om mezelf te overtuigen dat dit broodje absoluut niet lekker is, heb ik geprobeerd het witte broodje te vervangen door een bruin broodje, laat ik ze er veel tomaat en sla op doen .. maar, het helpt allemaal niets! Het blijft véééééél te lekker ......

Dank voor uw reactietjes!
Voordat ik stop .. nog ff een bedankje voor al jullie leuke reacties. Persoonlijke reacties terug zijn onderweg .. maar .. hebben soms een beetje vertraging.

17.01.2006 15:38 8 comments
New hostfamily!

Fam. Smith
Afgelopen dinsdagavond was het zover. Rond 18.30 zouden we op school worden opgehaald door fam Smith. We (Michael en ik) waren toch wel een beetje zenuwachtig. Wat voor mensen? Wat voor huisgenoten? Hoe ver weg van school?
Onze koffers stonden al de hele dag netjes te wachten bij de receptie. Om 18.40 ging de voordeur van de school open .. en .. daar kwamen twee vrij rare/aparte mensen naar binnen lopen. Een vrij dikke oudere man met grote baard, en .. een oudere vrouw met apart haar, een neuspiercing en een 'stijve' houding. Yup! Onze nieuwe ouders!
In de auto onderweg naar ons nieuwe huis werd het iets gezelliger, en thuis aangekomen werd ik steeds blijer. Leuke huisgenoten (6 stuks), een lekker bed, een eigen woonkamer (voor ons zessen) met tv (met nu WEL alle tv-kanalen), een dvd-speler, werkend internet, een warm huis (20 graden), genoeg kastruimte (kon ik EINDELIJK mijn koffers uitpakken), een eigen nachtkastje, een piano in huis, katten in huis, een (goed gevulde) koelkast, waar we onbeperkt uit mogen pakken (Jajajaja, inclusief lots of ICECREAM!).

David and Barbara
David en Barbara zijn erg aardige mensen. We eten iedere avond met z'n allen, en ze proberen ons dan altijd allerlei dingen te leren. Ze zijn echt ingesteld op internationale studenten. Daarnaast bakt Barbara graag .. wat dus inhoud dat er altijd wel muffins, brownies of iets dergelijks, in de keuken te vinden is. Gisteravond, voor ik onder de douche sprong (douchen mag wanneer je wil!) moest ik natuurlijk ff wat proeven. DAMN! Brownies .. lekkerrrrrrrr! David is ook erg aardig.

Gebed
Eergisteravond, tijdens ons eerste maal in huize Smith, werd er eerst gebeden. Tijdens het gebed (dat onder andere over Michael en mij ging) moest ik toch ff flink mijn best doen om wat (traan)vocht tegen te houden. Het voelde goed, dit huis, het ontvangst, en voor het eerst een echt Amerikaans gevoel. Voor het eerst een 'hier kan ik het nog wel ff uithouden'-gevoel.

Huisgenoten
De huisgenoten zijn ook weer helemaal okee! Mijn kamergenoot is Mario uit Mexico. Hij is .. groot! Een beetje lomp, maar dan positief bedoeld. Hij is gewoon erg breed en groot. Hij loopt niet door het huis, hij stampt door het huis. Maar hij is erg aardig. Michael, de Duitser slaapt in de kamer (met piano) naast ons. Om het makkelijk te maken is er nog een Michael in huis. We noemen hem Mika. Hij komt uit Belgie, en spreekt Frans. Hij is ook erg aardig, en daarnaast nu al mijn grote 'vreet-mate'.
Ook is er .. euh .. de Japanner. Naam vergeten. Hij is erg grappig. Hij spreekt slecht Engels wat hem alleen maar grappiger maakt. En .. last but not least .. we have Oréli! Vast verkeerd geschreven. Oréli is onze vrouwelijke huisgenote uit Frankrijk. Zij woont op de Smith-verdieping (een verdieping lager), en .. is .. leuk! Daar hou ik het voorlopig ff bij.

Bus
Het is gewoon helemaal goed hier. Leuke mensen, lekker voedsel, genoeg ruimte. Ik blijf! Enige nadeel is de busreis. Vooral de overstap maakt het lastig, en de verschillende bussen die je kan nemen maar waarbij je weer op verschillende busstops moet uitstappen. Erg lastig nog, maar we zullen het wel leren.
Het houdt wel in dat ik voorlopig om 6.30 op moet staan, zodat we om 7.20 mee kunnen rijden met David, die ons bij de bushalte afzet.

Laatste dag school
Morgen alweer de laatste dag school, en dan hebben we een lang weekend. Maandag is er een of andere feestdag in USA (I forgot the name). Plannen zijn er nog niet voor het weekend, maar denk dat het tijd wordt om weer eens wat van Boston te zien.

13.01.2006 06:50 8 comments
School, Boston & gastgezin

Tijd voor een nieuwe update.

School
De school is vandaag begonnen. Heel raar. Een rooster, lessen, toetsen, allemaal nieuwe mensen weer. Erg leuk wel! In mijn klas zit ik met de 'bedbuurman' uit mijn huidige (meer hierover verderop) gastgezin. Ik noem hem altijd bij zijn achternaam "Oh", omdat ik die net kan onthouden. Verder kende ik nog niemand uit mijn klas. Heel raar. Ik heb de afgelopen week al zoveel nieuwe mensen ontmoet, dat ik het gevoel had iedereen al te kennen .. maar .. niet dus! We waren de nieuwtjes in de klas, want we zijn bij een klas gezet die al in level 4 bij elkaar zaten.
Level 4? Ohja, nog niet verteld. Ik ben ingedeeld in level 5. Om te bepalen in of op welk level je zit, moesten we afgelopen vrijdag een test doen. Deze test bepaalde wat je level was en bij wie je werd ingedeeld. Je hebt level 1 t/m 8. Als ik het goed begrepen heb duurt level 5, 10 weken. Dus over 10 weken ga ik over naar level 6.

Mijn 'teacher' is Greg Parker. Schijnt een goede docent te zijn, en mijn eerste indruk van hem was wel goed. De lesdagen zijn langer dan ik had verwacht. Tenminste, het is flink verspreid over de hele week, dus gewoon 5 dagen per week naar school. Waarvan ik op 3 dagen om 8.15 begin. VROOOEG! Maar het gaat tot nu toe prima!

Boston-Toer
Afgelopen zaterdag hadden we een Boston-toer. Vrij kort, maar voor het eerst het centrum in.
Het was een erg mooie dag, strak blauwe lucht, zonnetje .. super dus. Aangezien we met een grote groep waren, hebben we vooral rondgelopen en wat dingetjes bekeken. Wat vooral opviel was dat oud en nieuwbouw door elkaar stonden. Een hele oude kerk, naast een wolkenkrabber. Ik heb eigenlijk nog steeds niet opgezocht waar ik precies gelopen heb, maar .. nog genoeg tijd om dat uit te zoeken.

Gastgezin
Tja, het gastgezin. Het loopt allemaal heel raar. Monica heeft volgens mij een hekel aan mij gekregen. Geen respect en alleen maar gezeur volgens haar. Hmmm .. volgens mij heb ik iets gemist. Alleen gevraagd of de verwarming boven iets hoger mocht, aangezien het koud (16 graden (handig zo'n wekker met thermometer)) was. Gisteren kregen we van Monica te horen dat we niet langer dan tot dinsdag konden blijven slapen, daarna moesten we het huis uit en zelf maar uitzoeken waar we heen gingen. Dinsdag zouden er nieuwe jongens komen, dus .. we moeten morgenochtend voordat school begint onze koffers tijdelijk ergens op school zetten.
Gelukkig hebben we vandaag met iemand op school gesproken over een nieuw gastgezin, en om 17.00 was alles geregeld. Michael (Duitser) en ik gaan saampies naar Fam. Smith.
Barbara Smith, de vrouw des huizes zou ons komen ophalen bij Monica en Bruce, maar .. aangezien we morgenochtend al het huis uit moeten, komt ze ons hopelijk ophalen van school. Het feit dat ze heeft voorgesteld om ons op te halen is al goed voorteken! Hoop ik tenminste. Volgens mij moet het wel goed komen... Ben benieuwd!

10.01.2006 07:05 8 comments
1 2  Next » 
 
renewolf.nl RSS renewolf.nl v4.0 | Copyright © 2005 - 2018 René Wolf :: CLIQworx webdesign :: Powered by Yourhosting