Rene WolfUSA  
Santa Barbara home.. weblog.. about me.. location.. pictures.. Boston
weblog 
Las Vegaspalmtrees in Santa Barbara
big wavesthe Golden Gate Bridge
HollywoodGrand Canyon
more pictures last update
03.01.2007

Google


Road/CityTrip

Road/CityTrip

Morgen, of .. eigenlijk al vandaag .. is het zover! Spring Break! Oftewel: reizen maar!
Het was een hectische week. Verhuizing regelen, trip regelen, en graduation van een hoop mensen. Het semester is afgelopen, dus veel mensen gaan naar huis. Vandaag was dus een dag van afscheid, foto's, feestjes, diploma-uitreiking .. enz. Erg gezellig, maar .. we moesten ook nog ff de laatste dingen regelen voor de trip.
Uiteindelijk is de planning voor de trip als volgt:
Morgenochtend vertrekken we om 6.30, met mijn koffer (jaja, ik verhuis ook ondertussen nog ff) naar Boston Downtown waar we Michael in de CityDorm ophalen. Ik laat mijn koffer bij hem staan. Vervolgens gaan we naar 'Alamo' het bedrijf waar we de auto hebben gereserveerd. Met de auto rijden we weer terug naar huis om alle spullen in te laden .. en .. vertrekken maar!
De eerste bestemming, volgens planning, is Washington, waar we ongeveer 2 dagen zullen blijven.
Philadelphia slaan we op de heenweg over .. maar .. als we tijd over hebben gaan we daar op de terugweg heen. De volgende bestemming is Hatteras! Nooit van gehoord? Ik ook niet .. maar de weg die ons daarheen brengt lijkt me errrug gaaf! (zie hier). Jaja .. het is die weg 'in' de zee!
Vervolgens moeten we een paar ferries nemen .. om vervolgens onze weg te vervolgen naar Myrtle Beach. Het schijnt dat daar een mooi strandje te vinden is. Vervolgens gaan we naar Charleston, en eindbestemming Savannah. Daarna nemen we de snelweg terug. Boston - Savannah (via highway) is overigens ongeveer 1650km. Flink stukje rijden dus, maar .. ik heb er zin in!!

De koffers zijn gepakt, voor mijn verhuizing en de trip. De wekker is gezet! Wij zijn er klaar voor!!!

De mensen uit mijn nieuwe gastgezin zijn trouwens helemaal geweldig! Ze waren (als enige gastgezin) aanwezig bij de graduation. Aan het einde sprak ik haar aan om e.e.a. af te spreken voor de verhuizing .. en .. ze boden aan om mij naar huis te brengen en mijn koffers op te halen. Ik had natuurlijk nog niet alles gepakt, dus heb ik ze alles wat gepakt was meegegeven. Onderweg erg leuk met ze gepraat. Ze zijn geinteresseerd erg behulpzaam en warm. Flink wennen dus! :P

I'm ready for some new experiences!! Bring it on!

17.03.2006 07:30 4 comments
Verhuizen!

Verhuizen!

Ja, aanstaande vrijdag ga ik weer verhuizen! Drie keer is scheepsrecht zeggen ze altijd .. toch? De motivatie voor mijn verhuizing heb ik in mijn vorige verhaaltje al uitgelegd en zal ik jullie nu besparen.
Na mijn bezoek aan het nieuwe gastgezin, was het helemaal duidelijk! Een gigantisch groot huis, met een hele zooi studenten! Er loopt vanallus rond in dat huis. Opa en oma leven er, zoonlief (dik, verwendt: 100% Amerikaans), en allerlei andere mensen lopen er rond, of binnen. De voordeur schijnt altijd open te staan.
Vicky (zo schrijf je het volgens mij) is erg aardig, stelde me meteen voor aan iedereen, en gaf me een erg welkom gevoel. Een levendig huis dus, met .. volgens mij .. veel kans om in contact te komen met veel mensen en vooral veel Amerikanen. Ik denk dat er minstens 15 mensen in het huis leven.

Oh, ja .. dan nog ff leuk om te melden: Ze hebben een zwembad en jacuzzi in de tuin. Een pooltafel (ik hoorde dat er deze week een nieuwe/extra pooltafel komt!?) en een tafeltennis-tafel in de kelder. Ze hebben (minstens) 2 piano's en een vleugel in huis staan. Het aantal tv's in het huis schat ik op: 7, waarvan 3 megagrote schermen.
De kamer waarin ik terecht kom, deel ik samen met een Mexicaanse klasgenoot, en is .. ik schat .. ongeveer 10x10 meter groot. Twee doeltjes neerzetten en voetballen maar ...

Naast al deze luxe is het natuurlijk vooral belangrijk dat ik me daar thuis ga voelen, en leuke contacten heb met de mensen. Dat gaat naar mijn gevoel helemaal goed komen. Dit is in ieder geval 100% Amerikaans! Het zijn volgens mij rijke mensen, die iig niet proberen zoveel mogelijk geld te verdienen aan het huisvesten van studenten.

Mijn Duitse huisgenoot, Michael, is inmiddels al verhuisd naar de dorm. Hij was Barbara, mijn gastmoeder, helemaal zat.
Ik kon het op zich nog wel volhouden met haar .. tenminste .. voordat ik had gezegd dat ik ging verhuizen. Sinds ze het weet is ze zich behoorlijk onvolwassen gaan gedragen. Beetje jammer. Ze negeert me compleet: prima! Maar wat minder is, is dat ze mijn huisgenoten, achter mijn rug om, allemaal vervelende dingen over mij verteld. Gelukkig heb ik toffe en lieve huisgenoten die me steunen! Maar het levert voor hun vaak lastige situaties op. De sfeer in het huis is daardoor wel behoorlijk veranderd. Jammer, erg jammer, want ik wilde dit gewoon op een positieve en leuke manier afsluiten. Hoewel ze ons niet altijd even correct behandelden, en net als de meeste gastgezinnen gewoon zoveel mogelijk geld aan ons proberen te verdienen, respecteer ik ze, inclusief de regels en rare gewoontes. Maar omgekeerd is dat respect nu totaal verdwenen en haalt ze allerlei trucjes uit de kast om het mij de laatste dagen hier zo onaangenaam mogelijk te maken. David, mijn hostvader, is anders. Hij gedraagt zich normaal tegen mij, wat hem volgens mij niet in dank wordt afgenomen door Barbara. Ach, nog een paar daagies! Ik hou het prima vol!

RoadTrip

Naast de verhuizing, vrijdagmorgen, gaan we die dag ook beginnen aan onze roadtrip. Druk druk druk... Maar hierover zal ik morgen of overmorgen meer vertellen......
14.03.2006 06:17 3 comments
Verhuizen?

Dagje Mount Sunapee

Alweer bijna anderhalve week geleden was het zover! Om 5.15 ging de wekker. Voor mijn deur vond ik een pakketje dat Barbara voor ons had achtergelaten om mee te nemen. BROWNIES!! Zij zorgt er wel voor dat ons suikergehalte niet onder 1 kilo per dag zakt. David bracht ons rond 6.00 naar school, waar de bus naar Mount Sunapee al op ons stond te wachten.
Het duurde ff voordat we echt onderweg waren .. maar .. rond een uurtje of 9.30 stonden we, met snowboard en al, op de piste. Tot dusver toe was ik alleen nog maar in Winterberg en omstreken wezen snowboarden. Hier was het dus net ff iets groter dan ik gewend was. Ook was de dag ervoor verse sneeuw gevallen. De dag zelf was zonnig, hoewel het bovenop de berg vaak zo hard waaide dat de gevoelstemperatuur richting -20 ging. Brrrrrrrr...
Het was wel erg gaaf .. lange afdaling, en helemaal niet druk. Maximaal 3 minuten wachten bij de ski-lift.
Aan het einde van de dag was ik natuurlijk helemaal op, maar gelukkig stond de bus klaar, en aangekomen op school, heeft David ons daar weer opgehaald. Rond 7 a 8 uur waren we weer thuis, en stond de pizza klaar. Lekkerrrrr…

Start internship

Morgen, woensdag, begint mijn internship al. Het ging eigenlijk makkelijker en sneller dan verwacht. Doordat ik alleen maar privé-lessen heb gehad zijn we eigenlijk overal snel doorheen gegaan. Mijn resume (CV) en coverletter (sollicitatiebrief) waren nog maar net af, en ik had al mijn eerste afspraak voor een interview (sollicitatiegesprek). Het bedrijf was eigenlijk al voor mijn interview overtuigd door mijn CV, waardoor ik tijdens het interview zelfs wat brutale vragen durfde te stellen. Dat heeft weer geresulteerd in een mogelijke samenwerking tussen dit bedrijf en CLIQworx, mijn eigen webdesign bedrijfje, na mijn internship. Niet verkeerd dus! Maar eerst maar eens mijn internship doen. Het bedrijf heet trouwens "Boston Cybertech", en ze doen aan allerlei praktijken op computergebied. Ik ga me daar als het goed is bezighouden met de front-end van websites voor klanten, en misschien een onderzoek naar SEO (Search Engine Optimization). Een interessant onderwerp, voor mijn vakgebied. Ik heb er zin in!
Oh, het bedrijf bevindt zich overigens 10 minuten lopen vanuit school! Perfect dus!

Verhuizen?!

Donderdag na school ga ik op bezoek bij een nieuw gastgezin. Een gastgezin waar ik veel goede dingen over gehoord heb. Ik zit er over te denken om daarheen te verhuizen.
Verhuizen? Waarom? Ja, die vraag heb ik mezelf ook regelmatig gesteld. Mijn huidige gastgezin is eigenlijk ‘relatief’ prima. Leuke huisgenoten, veel ijs, veel erg lekkere bakseltjes van Barbara, altijd lekker warm in huis, een eigen woonkamer voor alle studenten, tv met honderden zenders... Prima vol te houden dus.

Toch heb ik het gevoel dat ik er hier niet alles uit kan halen. Mijn huidige gastgezin zijn wat oudere mensen, niet erg actief .. en ze leven vrij geïsoleerd. Geen contact met buren, en de mensen die langskomen krijgen wij nooit te zien omdat wij op een eigen verdieping leven. Echt veel contact met Amerikanen, naast mijn gastgezin, heb ik dus niet, en zal ik in de toekomst in dit huis ook niet hebben. Ook mis ik een beetje het avontuur, de uitdaging. Het is hier te makkelijk, en ik merk dat ik weer te veel tijd achter de pc begin door te brengen.

Daarnaast is er het probleem met het openbare vervoer. Na 7PM geen bussen meer richting Newton, waar ik woon, dus 45 naar huis minuten lopen. Vooral in het weekend is dat een probleem. In het begin namen we wel eens de taxi, maar dat wordt op den duur te prijzig. Dus .. iedere week lopen we het hele end een aantal keer naar huis. Op zich lekker, stukje wandelen .. maar het zorgt vaak voor een extra drempel om iets te ondernemen en weg te gaan.

Door te verhuizen naar een ander gastgezin zie ik weer eens wat anders. Andere mensen, andere omgeving, ander huis, andere gewoontes .. en .. ik gooi alle zekerheden die ik nu heb weg .. en begin weer opnieuw.

Een groot nadeel van een eventuele verhuizing .. zijn de mensen die ik hier achterlaat. Vooral met Mika en Yazu kon ik het de laatste tijd erg goed vinden. We zitten met veel dingen op één lijn. Ik heb er ook al met ze over gesproken .. en ze zagen het absoluut niet zitten als ik zou verhuizen. Op zich leuk om te horen natuurlijk, maar .. het maakt een eventuele verhuizing niet makkelijker. Het is toch raar .. om een familie waar ik het eigenlijk goed heb, te verlaten. Leg dat maar eens uit aan Barbara, mijn host-moeder.

Maar ik heb genoeg betaald voor dit reisje, en vind dat ik er alles moet uithalen...
Komend weekend neem ik een besluit.
08.03.2006 07:10 2 comments
 
renewolf.nl RSS renewolf.nl v4.0 | Copyright © 2005 - 2018 René Wolf :: CLIQworx webdesign :: Powered by Yourhosting