Rene WolfUSA  
Santa Barbara home.. weblog.. about me.. location.. pictures.. Boston
weblog 
Las Vegaspalmtrees in Santa Barbara
big wavesthe Golden Gate Bridge
HollywoodGrand Canyon
more pictures last update
03.01.2007

Google


Vanallus en nogwat!

Fam. Poppy!

Inmiddels zit ik er alweer 3 weken .. en het is hier helemaal super! Eindelijk, een gastgezin zoals ik me een Amerikaans gastgezin voorgesteld had! Met mensen die het leuk vinden om studenten in huis te hebben, die hun best doen om lekker te koken, en het ons allemaal naar onze zin te maken. Helemaal toppie dus! Het huis leeft echt, er is altijd wel iets te doen. Het is dan ook een erg groooot huis.
De familie bestaat uit: gastmoeder Vicky, gastvader Teddy, en gastzoon Teddy Jr., om het lekker ingewikkeld te maken. De vader en moeder van Vicky leven ook in het huis, maar zijn erg oud en niet helemaal (helemaal niet?) helder meer. Verder leeft er nog een Russische vrouw die Vicky helpt met koken en schoonmaken. Daarnaast natuurlijk de EF-studentjes, waarvan er in dit huis momenteel .. euh .. 13 leven! Daarnaast hangt er regelmatig familie hier rond, vrienden van Teddy Jr., of .. vrienden van de family, zoals Eddy, die hier regelmatig 'rondhangt'. Super gezellig dus!
Een potje poolen, tafeltennissen, tv kijken op een van de 9 tv's (waarvan 3 van die megagrote), zwemmen (pas in de zomer natuurlijk), zitten in de jacuzzi, spelen op een van de 3 piano's, basketballen op het het basketbal-veldje, dansles in de kelder, yoga op zaterdagmorgen, brownies bakken, of een reading op woensdagavond, of een paasmaal waarbij we iedereen die we maar willen mogen uitnodigen, een spelletje spelen op de Xbox van Teddy (op natuurlijk zo'n huge tv-scherm of gewoon ff zitten kletsen met iemand. Het is hier iedere dag feest!
De afgelopen week was nog eens extra druk:

Mike and Mike in the Morning (ESPN Radio.com)

Maandagavond, vlak voor het slapen gaan, kwam Teddy Jr. de kamer in met de vraag of ik zin had om de volgende morgen een live radio-uitzending bij te wonen in een hotel, inclusief gratis ontbijt. De uitzending (Mike and Mike in the Morning) was gericht op het openingsseizoen van de Red Sox. Aangezien Vicky had besloten niet mee te gaan, en ik de eerste huisgenoot was die Teddy tegenkwam had ik geluk en mocht ik mee ipv Vicky. Een nadeel was dat ik om 5uur moest opstaan. De uitzending begon om 6.00. Rond 7.45 moest ik gaan, om op tijd op school te zijn.

Bruins vs Montreal

Donderdagavond was het icehockey-time! De Bruins (Boston) tegen Montreal (Canada); 3-4, helaasssss! Maar erg leuk, en ook weer een hele belevenis. Sportevenementen in USA gaan niet om de sport zelf, maar meer om entertainment, is me inmiddels erg opgevallen. Ze maken er altijd een hele show van. En zodra een speler van Montreal tegen de wand gebeukt, of hard onderuit gehaald werd, begon het hele stadium hard te juichen. En .. ook een vechtpartij waarbij twee spelers met elkaar op de vuist gingen ontbrak niet. Natuurlijk was er ook de hotdog met ketchup.

Big Apple Circus

Vrijdagavond was het tijd voor circus. Normaal ben ik niet zo weg van circus, maar goed .. tegen een vrouw zeg je natuurlijk geen nee. We hadden de goedkoopste plaatsen (nog net binnen de tent), maar het was leuk! Circus in USA moet je natuurlijk ook eens meegemaakt hebben. Na het circus hebben we nog ff wat vocht genuttigd, erg gezellig dus!

Pasen!

Jaja, ben ik even blij dat ik verhuisd ben. Hier wordt namelijk WEL pasen gevierd! En niet zo'n beetje ook. Zondagmiddag was er een paasdinner. We mochten uitnodigen wie we wilden. Van die kans heb ik natuurlijk meteen gebruik gemaakt: Yasu, Micka, Omar (jongen uit Turkije) en Livia (klasgenote, WHOEI!) waren het 'slachtoffer'. De andere huisgenoten hadden natuurlijk ook vrienden uitgenodigd, en .. dan waren er natuurlijk ook nog de familie en vrienden van het gastgezin. Veeeeeeel mensen dus! En veeeeel fooood!
Het was een typische paasviering denk ik. Met z'n allen bij elkaar, zingen, wat gelovige rituelen, en champagne. En daarna 'aanvalleeeuh'! Na het eten zijn we met alle EF-studenten te kelder ingedoken, waar het alleen nog maar gezelliger werd. Tafeltennissen, poolen, en salsa dansen (door de experts natuurlijk). Ook de bongo's werden erbij gehaald.

Boston Marathon

Maandag was er de Boston Marathon, een groot spektakel in Boston. Na een hoop moeite hebben we (ik en Min: zuid-koreaanse meid) een mooie plek bij de finish weten te bemachtigen. Ook weer erg gezellig en leuk! De Kenianen hebben natuurlijk weer gewonnen. Ook Mike heeft meegedaan. Hij is er halverwege ingesprongen, en heeft de finish gehaald! NETJES!

Tijd voor een nieuwe week!

Aangezien ik hopeloos achterloop met het plaatsen van foto's kunnen mensen die erg nieuwschierig zijn ook foto's zien via de site van Micka onderaan bij Links aan de rechterkant van dit scherm...
18.04.2006 06:21 1 comment
Spring Break!
Wat gaat de tijd toch hard! Ik kan het allemaal niet bijhouden op deze website. De foto's lopen nog een beetje achter bij de verhaaltjes, maar .. het komt er allemaal aan.

Spring Break

Spring Break, alweer een week geleden afgelopen, was geweldig!
Zoveel gezien en gedaan. We hebben uiteindelijk ongeveer 4600km gereden, maar .. zo voelde het helemaal niet. We zijn wel flink afgeweken van de oorspronkelijke plannen.

Washington D.C.

De eerste pitstop was in Washington D.C., waar erg veel te zien was. Echt gezellig is de stad niet en er hangt een aparte sfeer, heel anders dan in bijv. Boston. We waren er maar anderhalve dag wat eigenlijk niet genoeg is als je echt alles wil zien. Vooral als je wat musea wil bekijken, heb je meer tijd nodig.
In Washington D.C. hebben we 2 dagen geslapen in een hostel, midden in het centrum. Normaal vind je me niet zo snel in zo'n type hotel, maar .. ach .. dit was ook weer een ervaring. Met 8 man op een kamer en een erg slecht en klein ontbijt. Vooral de grote African-American (als je 'black' zegt dan discrimineer je in dit land) was een ervaring! Nog nooit iemand zo hard horen snurken. Vrijwel niet geslapen dus, die nacht...
We hebben ook samen gekookt in de gezamenlijke keuken, erg veel foood en erg goedkoop!
Op dag twee hebben we zelfs Bush aan zien komen met zijn helikoptertje, die landde voor the White House. Helaas werden we door politie op grote afstand gehouden, waardoor we alleen veel mensen en de helikopter van de verkeerde kant zagen. Maar .. wat een toeval!
Na Washington D.C. zijn we doorgegaan naar Kitty Hawk.

Kitty Hawk

Kitty Hawk is het eerste plaatsje op het langgerekte eiland in de zee (zie link in vorige weblog). We kwamen daar rond 6pm aan, en zijn maar meteen op zoek gegaan naar een hotel. Het eerste hotel dat we vonden was like heaven in vergelijking met het hostel in Washington D.C.. Erg goed betaalbaar, erg lekker ontbijt, en een erg mooie en nieuwe kamer. Erg lekker gegeten in een restaurant en lekker geslapen. De volgende dag vervolgden we onze reis richting zuiden over de verschillende eilanden. Erg mooi, lekker weer, en veel te zien. Om van de eilanden weer op het vaste land te komen moesten we 2 pontjes nemen. De eerste was 40 minuten, de tweede 2,5 uur. Helaas werd het weer na een half uur op het tweede pontje wat minder. Bewolkt, kouder, winderig. Geen goed weer dus om te stoppen in Myrtle Beach, dus reden we door .. en door .. en door.

Geen Charlestown

In Charlestown gingen we op zoek naar een hotel .. maar .. we namen een (achteraf) verkeerde beslissing: doorrijden tot iets voorbij Charlestown om daar een goedkoper hotel te nemen. Helaas, na Charlestown was er geen hotel meer te vinden. Na uren rijden, inmiddels al een heel eind richting Savannah, vonden we rond 1am iets. Iedereen was moe, en toe aan een bed. Een niet heel goed hotel dus. Aangezien we niet via de highway zijn gegaan, hadden we die dag wel erg veel van het 'echte' Amerika gezien. De kleine weggetjes, dorpjes, enz enz. Erg leuk dus! We hadden inmiddels ook besloten ons plan om te gooien, en door te rijden naar Florida: Daytona Beach!

Daytona Beach

De volgende dag vervolgden we onze reis naar het warme zuiden. Het begon met kou (ongeveer 5 graadjes), regen en wind maar het werd per mile beter en warmer. Na drie uur rijden was het al tussen de 25 en 30 graden en reden we tussen de palmbomen. Vlak voor Daytone Beach vonden we Buck's Gun Rack, een winkeltje met een paar geweertjes en pistooltjes enzo... Voor 130 dollar heb je een prima pistooltje, maar we konden helaas niets kopen omdat je een Amerikaanse ID moet hebben. DAMN! Geen sniperriffle dus!

Aangekomen in Daytone Beach gingen we direct opzoek naar een hotel. Het eerste hotel dat we vonden was relatief goed betaalbaar en bevond zich aan het strand! We kozen voor de iets duurdere kamer met uitzicht over zee! Hoppa! Als je het doet dan doe je het goed! Na het uitpakken van de auto en het inspecteren van de kamer (was oké), zijn we meteen het strand opgegaan voor een strandwandeling.
Daytona Beach is denk ik vergelijkbaar met Lloret del Mar in Spanje, feesten, party's, drank, enz. Is weer eens wat anders! Eten in het restaurant aan DE grote weg van Daytone Beach was een hele belevenis. Pick-up trucks volgeladen met vrouwen die (dronken?) uit het raam hingen en schreeuwden (of meezongen met muziek?), en vooral veel hele dure wagens, limo's en allerlei rare dingen kwamen langs. Vervolgens zijn we terug naar het hotel gegaan om ons gereed te maken voor het nachtleven: een beach-party niet ver van ons hotel. Een typisch Amerikaans feestje, met schaars geklede vrouwen dansend op het podium, veel R&B muziek en .. op het strand.
De volgende dag werd een dag op het strand. Natuurlijk waren we hier niet helemaal op voorbereid .. geen handdoeken en .. vooral geen zonnebrand crème! Flink verbrand dus .. met blaren op mijn schouders. 's Avonds moesten we helaas alweer beginnen aan de terugrit. Rond 11pm gingen we opzoek naar een hotel.

Petersburg & Philadelphia

De volgende dag werd er weer veel gereden. We besloten een pitstop te maken in Petersburg. Een niet heel bijzonder plaatsje, met een niet heel bijzonder 'National Battlefield', een soort park waar we met de auto doorheen konden rijden. Maar het was wel ff een goede afwisseling voor al het rijden op de highway.
De volgende stop was een hotel vlak voor Philadelphia; de Knights Inn: betaalbaar en slaapbaar.
De dag erna was het tijd voor onze laatste stop: Philadelphia. Een leuke stad, hoewel er hooguit een paar bekende bezienswaardigheden waren. Vanwege de blaren op mijn schouders (hoezo verbrandt?) deed elke beweging pijn en was ik het om 4pm helemaal zat en ben ik terug naar de auto gegaan. Rond 6pm verlieten we Philadelphia, en begonnen we aan onze laatste kilometers richting Boston waar we om 3am aankwamen.

Verhuizen en nieuwe gastgezin

We brachten eerst Mika en Yasu naar mijn inmiddels ex-gastgezin. Vervolgens gingen ik en Michael verder richting CityDorm waar Michael woont, om zijn spullen terug te brengen, en de koffer die ik tijdelijk bij hem had opgeslagen op te halen. Daarna zijn we met de auto en al mijn zooi richting mijn nieuwe gastgezin gegaan, waar we ongeveer om 6am waren. Aangezien niemand natuurlijk wakker was heb ik alles voor de deur gezet, om vervolgens de auto terug te brengen. Daarna weer teruggegaan naar de CityDorm voor een ontbijt, maar .. ik had op zich meer behoefte aan een bed. Rond 8am besloot ik maar richting mijn nieuwe gastgezin te gaan.
Het was een erg rare situatie, om na een week vakantie terug te komen in een nieuw gastgezin. Ik was moe, nog steeds verbrand, een tas vol vuile was, en had zin in een douche.

Gastgezin nr3!

Gelukkig is dit gastgezin erg warm en gezellig. Je voelt je hier echt helemaal welkom. Maar goed .. volgende keer vertel ik meer over mijn huidige gastgezin!
03.04.2006 06:00 6 comments
 
renewolf.nl RSS renewolf.nl v4.0 | Copyright © 2005 - 2018 René Wolf :: CLIQworx webdesign :: Powered by Yourhosting