Rene WolfUSA  
Santa Barbara home.. weblog.. about me.. location.. pictures.. Boston
weblog 
Las Vegaspalmtrees in Santa Barbara
big wavesthe Golden Gate Bridge
HollywoodGrand Canyon
more pictures last update
03.01.2007

Google


New York

Ziek

Vorige week was het goed mis. Op valentijnsdag, of eigenlijk valentijnsavond, voelde ik me opeens erg moe, beroerd, koud, warm .. enz ..! Ziek dus. Waarschijnlijk iets verkeerds gegeten, aangezien mijn maag niet van plan was om iets binnen te houden. Aangezien we vrijdagmiddag naar NY zouden vertrekken besloot ik om maar flink rust te nemen en een hoop te slapen. Donderdagmiddag ging het al een stuk beter, en besloot ik de kapper te bezoeken. Ik was bang dat ik kaal terug zou komen, maar .. het viel mee! Bijna net zo goed als de kapper in Nederland. Ik moest wel wat aanwijzingen geven, maar die volgde ze goed op.

New York

Vrijdagmorgen had ik besloten om de vrijdag helemaal vrij te nemen van school, om nog de laatste dingetjes te kunnen regelen voor de reis. Rond 13.15 vertrokken we vanuit huis, met backpack, koffers en tassen richting bushalte. Na een omslachtige reis (de bussen zijn niet echt betrouwbaar hier) en een half uur wachten in regen kwamen we rond 14.15 aan op South Station in Boston downtown, de plek waar we de bus zouden nemen naar NY. Geen gewone bus, maar de 'China-bus'. Een hele goedkope 'busmaatschappij' waarbij je voor 15 dollar een enkeltje naar NY kan kopen. Van te voren had ik verschillende spannende verhalen over deze bus gehoord (buschauffeurs zonder rijbewijs, lekke banden, brand, enz), maar .. het viel allemaal reuze mee. (SAAAAI!). Door file kwamen we pas na 5,5 uur aan in NY Chinatown. De subway was snel gevonden, en de juiste metro ook. Aangezien ik met kerst 2004 een heel handig boekje over New York had gehad van Ar & Bar (zus en husband), met daarin een plattegrond van de stad en .. de subway!! Hoe handig! Nadeel was ook wel dat ik meteen als guide werd gebruikt en de rest me klakkeloos volgde. Maar, dat ging helemaal goed!

Aangekomen op Times Square waar we ons hotel hadden geboekt, moesten we natuurlijk eerst ff goed rondkijken. Alle schermen, knipperende lampen, billboards .. een groot lichtspectakel. Het hotel was daarna snel gevonden. Ongeveer 150 meter vanaf Times Square, tegenover de New York Times. Nadat we ingechecked hadden en we het hotel en de kamer grondig bekeken hadden zijn we meteen weer Times Square ingedoken, opzoek naar avondeten. Het werd 'Applebees', waar het eten behoooorlijk eetbaar was! Lekkerrrr dus, maar wel een beetje prijzig.

De dagen erna hebben we gewoon flink te tourist uitgehangen en alle bekende bezienswaardigheden bekeken: Empire State Building, Grand Central, Statue of Liberty, Central Park, Chinatown, en natuurlijk Ground Zero. Erg raar, zo'n grote opening .. en vooral aangezien ik ongeveer 6 jaar geleden op precies dezelfde plek stond, maar dan meer dan 100 etages hoger. Ik probeerde me voor te stellen hoe het toen was ..
Het vrijheidsbeeld was nog precies zoals het 6 jaar geleden was. Toen konden we niet naar binnen omdat ze aan het renoveren waren .. en ook dit keer konden we niet naar binnen, nu omdat we net 10 minuten te laat waren, en dat ding dicht ging. Zo'n beeld moet natuurlijk ook af en toe rusten .. maar .. om 4 uur op zaterdag???

Anyway, het was toppie! Vooral het ontbijt op maandagmorgen was erg goed! Volgens het boekje over NY van zus en husband kon je goed en redelijk betaalbaar ontbijten ten oosten van Central Park. Dus .. we zijn de subway ingedoken en uiteindelijk op de perfecte plek uitgestapt. Het eerste beste restaurant die we tegenkwamen zijn we ingedoken, om echte American Pancakes te eten. Lekkerrrr!

Al met al een erg geslaagd weekendje, en zeker voor herhaling vatbaar! Hopelijk is het volgende keer een stuk warmer...

Snowboarden

Aanstaande zondag gaan we snowboarden met EF. Als het goed is hebben ongeveer 40 man zich ingeschreven om mee te gaan met de trip, dus dat wordt gezellig! We moeten rond 6.15 op school zijn, erg vroeg opstaan dus. De reis schijnt ongeveer 2 uurtjes te duren, naar Mount Sunapee (New Hampshire). Zie http://www.mtsunapee.com/. Heb er zin in!!!
24.02.2006 05:18 3 comments
Superbowl

Wat gaat de tijd toch hard .. het vorige weekend is nog maar net voorbij en het is alweer weekend.

South-korean food en Playtime!
Afgelopen weekend was erg leuk! Zaterdagavond, het zuid-koreaanse-voedsel-avondje was erg geslaagd. Na een lange busreis waren we rond 18.30 bij Rose (de meid die me uitgenodigd had). Het huis was erg groot en mooi en de keuken typisch Amerikaans: groot!
Er liepen allemaal mensen rond; familie, EF-studenten, bezoek, host-pa en ma, en een erg aardige professor uit Italië die voor een paar maanden in het huis woont en les geeft aan een universiteit in Boston.
Het eten was vrij snel klaar, en was erg goed binnen te houden! Er zaten een paar 'vrij pittige' gerechten tussen, maar het was erg lekker! Bij elk gerecht hadden ze een briefje geschreven met de naam van het gerecht. Allemaal veel te moeilijke namen om te onthouden natuurlijk. We aten trouwens maar met 9 man waarvan 6 EF-studenten. Waarom de rest niet mee at weet ik nog steeds niet.

Na het eten besloten we (Dennis, Rose, meid 2, meid 3, en ik) naar 'Playtime' te gaan om te poolen. Ik had er nog nooit van gehoord, maar het klonk leuk .. en het was nog veel leuker! Daar aangekomen keek ik mijn ogen uit: Een gigantische hal waar je werkelijk alles kon doen. Basketballen, honkballen, karten, darten, poolen, gokken, eten, boxen kijken op minimaal 20 gigantische schermen, air-hockey, en allemaal kermis-achtige gokspellen .. en nog veel meer. Wij hadden pooltafel 50 van de 60 die er stonden. Gewéldig!!! Om een uurtje of 23.30 moesten we helaas stoppen, om de laatste bus te halen.

Superbowl!
Als je in Amerika woont of leeft kom je niet onder dit event uit, de superbowl, oftewel: American football!
Het sport-event van het jaar in USA. Michael had een tip gekregen om naar Boston College te gaan, aangezien daar altijd wel ergens een superbowl-party te vinden zou zijn.
David, onze host-pappa, bracht ons rond 16.30 naar Boston College. We hadden al diverse plannetjes gemaakt om binnen te komen, als buitenstaanders, maar er was nergens controle, dus dat ging vrij gemakkelijk. Ik dacht dat Boston College een groot gebouw ofzo was, maar .. niets was minder waar: het was een hele stad! Een eigen buslijn, een eigen stadium, supermarkt, gigantisch sportcomplex, kerk en tientallen gigantische gebouwen waar studenten wonen of naar school gaan. Behoorlijk indrukwekkend dus. Na eerst een uurtje onze ogen uitgekeken te hebben gingen we opzoek naar de party's. Ergens in een van de studentenflats hier een vel papier met daarop: *Superbowl party, 7th floor, studentlounge*. Aangezien we alleen met studentenpas het gebouw in konden hebben we even gewacht totdat er iemand naar buiten kwam. Aangekomen op floor 7 hadden we al vrij snel de juiste plek gevonden. Een grote ruimte met tafels vol met chips en frisdrank. Aangezien we ons behoorlijk als buitenstaanders voelden tussen al die studenten die elkaar kenden besloot ik iemand aan te spreken. Een erg aardige jongen "Nick": we waren welkom, mochten pakken wat we wilden, en hij vertelde dat later op de avond pizza zou komen. Toppie dus! Gratis chips, cola en pizza en superbowl!
Helaas was er niet echt veel animo voor de superbowl .. wel voor de gratis pizza! Maar toen de pizza op was waren er nog maar zes niet echt actief kijkende amerikanen over. Jammurrrr, maar was toch weer een hele ervaring! De superbowl duurde ongeveer 4 uur en is gewonnen met 21-10 door de Pittsburghs Steelers die tegen de Seattle Hawks speelden.

New York
Jaja, het gaat dan eindelijk gebeuren! Het hotel is geboekt! De koffers zijn al bijna gepakt! Volgende week hebben we een lang weekend, aangezien maandag de 20ste een feestdag is in Amerika (Presidents Day). Vrijdag, 'na' school vertrekken we met de bus richting New York. Het hotel dat we geboekt hebben is OP Times Square, dus .. TOF! Heb er behoorlijk zin in!

Sneeuwstorm?
Gaat het dan eindelijk gebeuren? Meters sneeuw? Vanavond wordt er een sneeuwstorm verwacht .. of .. in ieder geval een paar sneeuwvlokjes... De laatste sneeuwbui was alweer twee weken geleden, dus tijd voor verse sneeuw. Ohja, zie hier het laatste weer nieuws.

11.02.2006 21:57 6 comments
South Korean Food!

Het dagelijkse leventje
Het leventje hier begint steeds meer te wennen, hoewel ik mezelf af en toe dwing om ff stil te staan bij waar ik ben .. en wat ik aan het doen ben! USA! Het is echt! Betalen met dollars, hard schreeuwen 'BACKDOORS PLEASE' als de buschauffeur weer eens vergeet de achterdeuren te openen, 's morgens de krant die op de stoep is gegooid naar binnen halen, overal gratis refills van frisdrank, jerrycans met orange-juice en melk, de wc halverwege de boodschap doortrekken omdat hij anders verstopt raakt en de boodschappen door de badkamer drijven, iedere dag onbeperkt films op een van de honderden TV-channels, en genoeg ice-cream in de koelkast voor een heel jaar.
Het is echt....

Woensdagmiddag
Op woensdag ben ik altijd vroeg klaar met school .. rond een uur of een. Zo ook afgelopen woensdag. Aangezien ik via Google Earth had gezien dat er ergens een grote supermarkt 'in de buurt' van de bus-overstap-plek was, besloot ik mijn vrije woensdag te gebruiken om deze supermarkt te vinden en alleen op pad te gaan.
Na een flinke omweg, kwam ik na ongeveer 20 minuten aan bij de supermarkt. Een vrij grote, met .. NUTELLA! Na een maand lang kaas en pindakaas nu eindelijk eens iets fatsoenlijks op brood! Ook vond ik een pak met normale plakjes ham, zodat ik thuis tosti's kan maken! De zoektocht naar bruin brood was minder geslaagd, hoewel ik wel iets gevonden heb dat beter is dan het standaard witte toastbrood. Oh, wat betreft de kaas .. dat is hier gewoon net als in de McDonalds .. een plakje plastic met weinig smaak. (Arjan: wanneer sta je hier ergens in de buurt op de markt? Ik hoor het wel via Thomas :P).

Internship
Inmiddels is de laatste dag van deze week op school alweer voorbij .. een interessante dag! Er bleek veel naar mij gezocht te zijn. Tijdens mijn verblijf in Boston ga ik stage lopen bij een bedrijf .. ook wel 'internship' genoemd. Het leek mij een goed plan om eerst mijn engels iets te verbeteren voordat ik daaraan begin, maar .. vandaag bleek dat de classes die hiervoor gevolgd moeten worden al twee weken geleden begonnen zijn, en .. dat ik die ook had moeten volgen. Op diverse plekken waar ik nooit kom scheen mijn naam gehangen te hebben met de melding dat ik me bij een bepaald persoon moest melden.
Er schijnt nog een andere jongen te zijn die het ook niet wist, en we krijgen als het goed is komende week prive-lessen om e.e.a. in te halen. Dit weekend moet ik een "Internship Program Application" invullen en daarnaast een vol a4-tje inleveren met de redenen waarom ik een intership wil doen. Hmmmz, niet echt mijn favoriete bezigheid.

Level upgrade .. of niet
Daarnaast wilde mijn docent Greg, naast de melding dat ik gezocht werd, ook nog met mij praten over mijn level. Hij vroeg zich af wat ik van de classes vond, en of het niet te makkelijk voor me was en ik naar level 6 wilde overstappen. Volgens hem leer ik dan een stuk meer dan nu....
Ik heb het hele weekend om erover na te denken, maar .. vind dit level eigenlijk nog wel ff lekker. Al helemaal met de extra lessen komende weken. Maandag weet ik het!

South Korean fooood!
Tijdens de pauze vandaag kwam een Zuid-Koreaanse 'meisje' (ziet eruit als 18 jaar maar is 25) uit mijn klas naar me toe met de vraag of ik van zuidkoreaan voedsel houd en of ik zin had om zaterdagavond bij haar hostfamily thuis haar kookkunsten (en die van haar huisgenote) uit te proberen. WooW! Das nog eens een aanbod! Hoewel ik al plannen had gemaakt om met Yazu te gaan poolen, heb ik deze gauw gecancelled. Zo'n kans laat ik natuurlijk niet schieten!
Aangezien ze anderhalf uur van school woont, en ik drie kwartier (opgeteld meer dan 2 uur reistijd), leek het me een goed plan om 'Oh' (mijn klasgenoot en ex-huisgenoot, tegenwoordig bekend onder de naam 'Dennis') mee te vragen, zodat we gezellig samen kunnen verdwalen.
Ik heb er zin in! Spannend! En .. nou zie ik weer eens een ander amerikaans gastgezin!

04.02.2006 01:08 3 comments
Foto's online!

Foto's!
Jaja, het heeft even geduurd, maar de eerste foto's zijn te bewonderen! Aangezien ik nog een flinke achterstand had in te halen staat nog niet alles online, maar wel alles t/m de 1e Boston-tour.

Quiz/test
De quiz was te doen .. hoewel ik had verwacht dat ik alles wel zou weten, waren er toch nog een aantal woorden die ik niet wist. Maar, een score van 89% vind ik voldoende!

Voetbal
Afgelopen zondag zijn we met z'n 5en gaan voetballen. Achter ons huis liggen verschillende sportvelden die we natuurlijk moesten uitproberen. We begonnen met 5 man. Na een tijdje kwamen er allemaal chinezen vaders die hun kinderen naar school (zondag?!) brachten. Nadat ze terugkwamen trokken ze hun voetbalschoenen aan en speelden met ons mee. Na een uur stonden we met meer dan 20 man op het veld. Super leuk! Mijn soccer-skills zijn dan wel niet echt goed, maar het was erg leuk. Helaas ben ik iets te lang doorgegaan (2,5 uur) en .. heb daarna nog tot donderdag rondgelopen met spierpijn. Het schijnt dat de chinezen iedere zondag spelen, dus .. morgen weer!? Het is in ieder geval goed voor mijn conditie .. en .. om al de donuts, ice-cream, brownies, chips, pizza, patat, enz enz, er weer af te trainen.

Munich
Gisteravond zijn we naar de bioscoop gegaan. De film 'Munich'. Een erg goeie film. Waarschijnlijk over een half jaar in Nederland in de bioscoop :P. Ik vond de beeldkwaliteit veel beter dan in nederland, maar de stoelen zitten iets minder lekker. De prijzen zijn overigens ongeveer gelijk aan de prijzen in NL.
We waren met z'n 4en gegaan: Yazu, Mika (Michael 2), Michael en ik, maar voor de eerste twee was de film te lastig. Zij zitten nog een paar levels lager, dus ze begrepen er niets van.

Na de film hebben we een taxi naar huis genomen. Geen keus, want de laatste bus richting 'Newton Corner', onze overstap plek, vertrekt om 1.00. De film was afgelopen om 1.30 ofzo. Gelukkig is het met 4 man nog wel te betalen (18 dollar). Vanaf Newton Corner zijn we naar huis gelopen, ongeveer 40 minuten. Er gaat niets boven een lekkere wandeling door Boston midden in de nacht!

28.01.2006 20:03 4 comments
Snotverkouden ..

Verkouden
De resultaten van het experiment zijn bekend: Reneejtjuhs lichaam kan 16 dagen zonder vitaminen! Eergisteren was de 17e dag, en .. snotverkouden. De vele appels die ik heb gegeten hebben blijkbaar geen baat gehad. Gisteren heb ik bruinbrood, met veel (of meer) granen, gekocht. Ben benieuwd of mijn lichaam dit nog wel kan verwerken. Ook vandaag voel ik me nog behoorlijk verkouden, maar .. morgen zal het weer beter gaan, verwacht ik.

Cambridge
Gisteren zijn we naar Cambridge gegaan. Yazu (de Japanner in ons huis) was jarig, en mocht bepalen wat we gingen doen: Cambridge dus.
Cambridge is het universiteiten gedeelte van Boston, waar o.a. het MIT (Massachusetts Institute of Technology) te vinden is. Ik was en ben nog steeds van plan het MIT eens goed te bezoeken, want gisteren zijn we er alleen heel ff naar binnen geweest, maar er vooral veel langs gelopen. Mijn plan is nog steeds om daar een reading ofzo te volgen. Lijkt me tof, en hopelijk interessant. Eigenlijk hebben we gisteren veel te weinig gezien van Cambridge, dus ik wil het hele gebied nog eens zien.

Na Cambridge zijn we Boston downtown ingedoken, richting Boston Common (en groot mooi park midden in Boston) om daar de metro te nemen. Onderweg naar het park kwamen we langs het typische europese gedeelte van Boston. Smalle steegjes, bestraatte wegen, mooi verlicht, echt gezellig!

School: Quiz!
Morgen heb ik 'test' of 'quiz' zoals ze het hier noemen. Een soort toets over wat ik de afgelopen 2 weken geleerd heb. Zo'n quiz heb ik iedere 2 weken, en leveren samen een eindcijfer op of eigenlijk een 'grade' op: A, B, C, D, of F. Een A staat voor 90% of hoger, een F staat voor Failed, en de rest zit er tussenin.
Vandaag moet ik dus alles nog een beetje doornemen. Ik ga natuurlijk niet voor minder dan een A!

Foto's
Ik ben overigens bezig met het foto gedeelte van deze website, zodat ik jullie iets meer beeld bij de verhalen kan geven .. maar .. nog ff geduld!

22.01.2006 18:27 5 comments
« Previous 1 2 3 4 5  Next » 
 
renewolf.nl RSS renewolf.nl v4.0 | Copyright © 2005 - 2019 René Wolf :: CLIQworx webdesign :: Powered by Yourhosting